(0)

Tradiciniai žemaitiško darželio augalai

Trukmė
2 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma nuo gegužės pradžios iki spalio vidurio
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų kalbomis

Sodyboje surinkta ir auginama daug tradicinių Žemaitijos krašto augalų. Žinome, kad nuo seno, kiekviena sodyba puošėsi savo gėlių darželiu. Gėlės buvo auginamos dėl grožio, magiškų ir vaistinių savybių.

Atvykę turėsite galimybę pamatyti ir sužinoti apie čia auginamus augalus, pamatyti sodybos augalų kolekciją. Išgirsite istorijų apie darželio tradicijas. Ragausime ūkyje pagamintų įvairių arbatų. Išbandysime savo intuiciją, gaminsime arbatas kiekvienas asmeniškai sau.

Tai ekologinis – biodinaminis ūkis, užsiimantis vaistinių augalų auginimu ir perdirbimu. Čia gaminamos įvairios kasdienės arbatos ir prieskoniai. Sužinosite apie augalų rinkimą ir perdirbimą. Sodyboje puoselėjami ir lietuviški amatai: audimas staklėmis, mezgimas, natūralus vilnos dažymas ir kt.

Kitos patirtys
Nugaros masažas
Tai masažas, kurio metu atpalaiduojami įsitempę nugaros raumenys. Šis masažas apima visą nugarą: nuo pakaušio iki sėdmenų, jis ne tik sustiprins nugaros raumenis, bet ir nuims susikaupusią įtampą nugaroje ir pečių juostoje, suaktyvins kraujotaką, padės atsikratyti fizinių bei psichologinių sunkumų. Tai veikia kaip prevencinė priemonė gerai savijautai ir oriam gyvenimo būdui. Procedūrą sudaro: pėdų vonelė + viso kūno masažas + poilsis su arbata.
Skaityti
Kūno pilingo ritualas „Egzotinė kelionė“
  Egzotiškas aromatas jus nukels į saulėtų šiltų kraštų kelionę, kurios pojūčius jausite ir po procedūros. Sudėtyje esantys vertingi simondsijų ir migdolų aliejai puikiai drėkina odą, pašalina nelygumus ir gydo uždegimus, skatina odos atnaujinimą bei rūpinasi odos elastingumo atkūrimu. Kiekvienas šveitiklio prisilietimas, tai tarsi gundantis desertas Jūsų odai, po kurio ji taps elastinga, glotni ir neįtikėtinai švytinti. Procedūrą...
Skaityti
Lino kelias
Atostogaudami kaime, Geležūnų kaime, nepraleiskite progos sužinoti istoriją apie Lino kelią. Edukacinės programos trukmė 1,5 val. Programa skirta vaikams ir suaugusiems. Paslaugos, kurios yra išvardintos apačioje yra užsakoma iš anksto. Šioje programoje: pamatysite teatralizuotą lino kelią, kurį pristatys Nemajūnų bendruomenės santalkos etnografinis ansamblis; susipažinsite su senoviniais darbo įrankiais, galėsite patys pabandyti su jais dirbti;...
Skaityti
Sveikatinimo programa "Gamtos galios"
Geriausias būdas atgauti žvalumą, jėgas bei sveikatą - naturalių ryšių atstatymas su mus supančia aplinka, laikinę gamta.  Nors trumpam gyvensime pagal  Saulės ir Žemės  ir savo įgimtus ritmus, savo tempą. Tuo pagrįsta ši  programa, ji sudaryta iš dviejų dalių - išvykos ir pirties.
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai