(0)

Lietuviški tradiciniai valgiai

Trukmė
Priklauso nuo pasirinkto patiekalo/patiekalų
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių kalba

Paruoštos edukacinės programos patenkins smalsiausių žingeidumą, kur sužinosite, kad keptas kumpis - bajoriškos virtuvės elementas, šiupiniai - valstiečių stalo dalis. Lietuva besidomintiems svečiams tokios programos bus puiki proga iš arčiau susipažinti su mūsų kultūriniais ypatumais ir virtuvės vingrybėmis.

CEPELINŲ GAMINIMO PAMOKĖLĖ

Kuomet svečiai iš užsienio paragauja cepelinų, dažnas iš jų paklausia – o kaip mėsa patenka į cepelino vidų? Padėkime jiems atsakyti į šį klausimą ir atskleiskime šią paslaptį. Svečiams pristatysime visą cepelinų gaminimo eigą – jiems teks skusti bulves, jas tarkuoti, sunkti, pjaustyti spirgučius ir t.t. Svečių rankomis pagaminti cepelinais yra išverdami ir atnešami paskanauti.

Restorano šeimininkės padės pagaminti cepelinus, išsukti kastinį, pagaminti šaltibarščius, iškepti kūčiukus ir kt. Visi patiekalai gaminami tradiciniais būdais.

Organizuojame renginius, kurių metu supažindiname su tradicijomis, papročiais bei šventėmis. Galime organizuoti tradicinę Kūčių vakarienę, Velykų šventę ir pan.

Kitos patirtys
Vištų ūkis
Svečiai atvykę į sodybą gali apsilankyti ir "Vištų ūkije". Edukacijoje susipažįstama su skirtingų veislių vištomis, išsprendžiamas amžinas klausimas "Kas pirmas višta ar kiaušinis?". Svečiai turi galimybę rinkti kiaušinius, o vėliau iš jų kepti neįtikėtino skonio kiaušinienę.
Skaityti
Dzūkiškos bandos
Atostogaudami kaime, gamtos apsuptyje, netoli Geležūnų kaimo išbandykite edukacinę programą „Dzūkiškos bandos“. Programos trukmė 2 val., kurią gali mėgautis ir suaugę, ir vaikai. Šioje programoje susipažinsite: su bulvinių dzūkiškų bandų paruošimu ir kepimu ant kopūsto lapo duonkepės krosnyje; patys turėsite galimybę pašauti bandą nuo ližės krosnyje; su įvairiais bulvių patiekalais; kol...
Skaityti
Duonelė kasdieninė
Edukacinės programos metu kiekvienas svečias gauna į rankas jau paruoštos duonos tešlos (duonos tešlą reikia ruošti dvi dienas), suformuoja duonos kepalėlį, kuris iškepamas duonkepyje pečiuje. Kol duonelė kepa, pristatomas duonos kelią nuo grūdo iki duonos kepalo ant stalo, pasakojama apie duonos kepimo tradicijas, papročius, supažindinama su senoviniais įrankiais ir rakandais: sietuve, spragilu, vėtykle, girnomis, kultuve, bezmėnu. Vėliau, po programos...
Skaityti
Turistinis plaukimas Minija
Minija - ilgiausia vakarų Žemaitijos upė. Jos ilgis siekia apie 213 km. Minijos baseino plotas yra 2942,1km. Įdomiausias Minijos baras – Dyburių kilpa. Siauriausioje vietoje – 100 metrų, aplink kilpą siekia 4 km. Upė čia nukrenta beveik 9 metrus, labai stipri srovė potvynių metu. Plaukiant atsiveria statūs skardžiai. Nuo apžvalgos aikštelės atsiveria nuostabūs vaizdai. Kadangi ši teritorija priklauso Salantų regioniniam parkui, už plaukimą reikia papildomai...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai