(0)

Edukacinis užsiėmimas "Paskanauk Žemaitijos"

Miegamų vietų skaičius
15 - 50
Kaina
Nuo 30 €
Trukmė
Edukacinė programa trunka iki 2 val.
Papildoma informacija
Pagamintais patiekalais svečiai po to vaišinasi.

Sodyboje organizuojami edukaciniai užsiėmimai – „Paskanauk Žemaitijos“, kurios metu savo svečiams siūlome prisiliesti prie mūsų nuostabaus krašto ir gastronominiu būdu. Iš kartos į kartą kartą perimtos tradicijos, leidžia pristatyti kulinarinio paveldo patiekalus ir parodyti kaip pasigaminti Žemaitijos pasididžiavimą kastinį, kurį šeimininkė ruošia iš vietinių ūkininkų pagamintų pieno produktų. Kastinys, šmakalas - tai  patiekalai, kurie visiems palieka neišdildomą įspūdį. Nuo 2014 m. sodyba sertifikuota tautinio paveldo produkto sertifikatu.

Sodybos šeimininkė pasidabinusi tautiniais rūbais pasitinka svečius su žemaitiška daina ir natūraliai rauginta gira. Pasididžiuodami galime teigti, kad vieninteliai turime autentiškus ir vardinius molinius indus, kuriuose yra patiekiami kulinarinio paveldo patiekalai, o skanaujama - mediniais šaukštais.

Svečiai vaišinami visų pamėgtais žemaitiškais patiekalais: žemaitišku kąstiniu, cibulyne, raugintų kopūstu sriuba, kanapine, šmakalu ir kitais patiekalais. Visi patiekalai yra ruošiami “čia ir dabar”. Edukacinė programa trunka iki 2 val. 

Kitos patirtys
Valtis, vandens dviratis pasiplaukiojimui po DUOBIO ežerą
Valties nuoma - 5 eur/val. Žvejybai - kaina sutartinė.
Skaityti
Kulinarinio paveldo patiekalai
RŪKYTŲ MĖSOS GAMINIŲ IR BULVIŲ PLOKŠTAINIO EDUKACIJA Atvykus galėsite stebėti bulvių plokštainio, rūkytų mėsos gaminių rūkymo procesą, vėliau bandysite, ragausite, mėgausitės. Bus degustuojami ne tik rūkyti mėsos gaminiai, bet ir dideli iškepti kiaulienos „šmotai“. Prie arbatėlės patieksime ir senovinių tortų, pyragaičių. Visi svečiai bus sočiai ir skaniai pavaišinti.
Skaityti
Plaukimas baidarėmis Danės upe
Vinetu kaime - siūlome baidarių nuomos paslaugas bei turistinius plaukimus baidarėmis Minijos upe ar Akmenos – Danės upe. Turime įvairaus sudėtingumo baidarių maršutų,  nuo 2 val. iki 3 dienų trūkmės. Plaukimas baidarėmis Danės upe: Nuo Vinetu kaimo iki Kretingalės tilto ( Apie 2 val. maršrutas) Nuo Vinetu kaimo iki Žaliojo slėnio, Purmalių sodai Klaipėda. ( apie 5-6 val. maršrutas) Nuo Vinetu kaimo iki Klaipėdos...
Skaityti
Lauko kubilas
Jūsų pageidaujamu laiku iškurenamas kubilas ar prileidžiamas šaltu gaivinančiu vandeniu.
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai