(0)

Edukacinis užsiėmimas "Paskanauk Žemaitijos"

Miegamų vietų skaičius
15 - 50
Kaina
Nuo 30 €
Trukmė
Edukacinė programa trunka iki 2 val.
Papildoma informacija
Pagamintais patiekalais svečiai po to vaišinasi.

Sodyboje organizuojami edukaciniai užsiėmimai – „Paskanauk Žemaitijos“, kurios metu savo svečiams siūlome prisiliesti prie mūsų nuostabaus krašto ir gastronominiu būdu. Iš kartos į kartą kartą perimtos tradicijos, leidžia pristatyti kulinarinio paveldo patiekalus ir parodyti kaip pasigaminti Žemaitijos pasididžiavimą kastinį, kurį šeimininkė ruošia iš vietinių ūkininkų pagamintų pieno produktų. Kastinys, šmakalas - tai  patiekalai, kurie visiems palieka neišdildomą įspūdį. Nuo 2014 m. sodyba sertifikuota tautinio paveldo produkto sertifikatu.

Sodybos šeimininkė pasidabinusi tautiniais rūbais pasitinka svečius su žemaitiška daina ir natūraliai rauginta gira. Pasididžiuodami galime teigti, kad vieninteliai turime autentiškus ir vardinius molinius indus, kuriuose yra patiekiami kulinarinio paveldo patiekalai, o skanaujama - mediniais šaukštais.

Svečiai vaišinami visų pamėgtais žemaitiškais patiekalais: žemaitišku kąstiniu, cibulyne, raugintų kopūstu sriuba, kanapine, šmakalu ir kitais patiekalais. Visi patiekalai yra ruošiami “čia ir dabar”. Edukacinė programa trunka iki 2 val. 

Kitos patirtys
Pirties programa
ANTISTRESINĖ PIRTIS  (10asmenų)   Tai nereikalaujanti didelio emocinio susikaupimo pirtis. Geras prakaitinimas ir šokinėjimas per kontrastingą procedūrą –  karšta, šalta . Jūsų laukia geri  5 – 6 užėjimai  į pirtį. Pirtį veda pirtininkas profesionalas. PLAČIAU APIE PROGRAMĄ Šiltos vandens vonelės kojoms. Pirmas kūno prašildymas, šiluma, kvapai, kūno atpalaidavimas, meditacija....
Skaityti
Baidarių nuoma Dzūkijos upėmis
Baidarių nuoma Baltosios Ančios bei Mara upėmis.
Skaityti
Kulinarinio paveldo patiekalų degustacija
„Jurodyje“ mes didžiuojamės galėdami supažindinti svečius su senosios Lietuvių virtuvės valgiais ir gėrimais, bei suruošti tokią vakarienę, kokią valgė lietuviai prieš kelis šimtus metų. Mūsų protėviai buvo žemdirbiai ir gyvulių augintojai, todėl pagrindinį jų maistą sudarė tai, kas gyvena ir auga mūsų klimato zonoje. Senovės lietuviai labiausiai vertino įvairią mėsą – tiek užaugintą, tiek sumedžiotą. Didelę dalį raciono sudarė pieno ir grūdų...
Skaityti
Plaukiojimas laivu
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai