(0)

Meduolių edukacinis užsiėmimas

Trukmė
1-1,5 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, lenkų kalbomis

Edukacijos užsiėmime sužinosite apie meduolių atsiradimo istoriją, galėsite padaryti meduolį ir padekoruoti patys, pasakojimo metu galėsite paragauti skanumynų. Meduoliai gaminami iš natūralaus medaus ir sviesto, pagal 100-metę receptūrą. Šeimininkai papasakos Jums, kodėl senovėje kareiviai imdavo su savimi meduolį, kodėl juos parduodavo vaistinėse, kodėl glajus ant meduolių vadinasi  karališkas. Gamindami kartu su šeimininkais rudus sausainukus, pamatysite, kokie prieskoniai dedasi į meduolių tešlą ir kuo jie skiriasi nuo tarpukario meduolių. Griškevičių gaidelių saldainiams ir meduoliams suteikti tautinio paveldo produkto sertifikatai.

Kitos patirtys
Lino kelias
Atostogaudami kaime, Geležūnų kaime, nepraleiskite progos sužinoti istoriją apie Lino kelią. Edukacinės programos trukmė 1,5 val. Programa skirta vaikams ir suaugusiems. Paslaugos, kurios yra išvardintos apačioje yra užsakoma iš anksto. Šioje programoje: pamatysite teatralizuotą lino kelią, kurį pristatys Nemajūnų bendruomenės santalkos etnografinis ansamblis; susipažinsite su senoviniais darbo įrankiais, galėsite patys pabandyti su jais dirbti;...
Skaityti
Plaukimas baidarėmis Ūla,Merkiu ir Grūda
Baidarių nuoma Dzūkijoje su sodyba ir pirtimi "Dzūkijos uoga" sodyba  organizuoja plaukimą baidarėmis ir plaustais  10 - 18 žmonių kolektyvams šalimais tekančiomis Ūla, Grūda ir Merkiu. Sudarome plaukimo maršrutus, esant pageidavimui - palydime visu maršrutu. Organizuojame svečių atvežimą iš sodybos į plaukimo pradžią ir pasiėmimą atplaukus. Nuomojame visą sodybą 12- 18 žm. grupėms. Po plaukimo baidarėmis galima užsisakyti...
Skaityti
Kulinarinio paveldo patiekalų degustacija
„Jurodyje“ mes didžiuojamės galėdami supažindinti svečius su senosios Lietuvių virtuvės valgiais ir gėrimais, bei suruošti tokią vakarienę, kokią valgė lietuviai prieš kelis šimtus metų. Mūsų protėviai buvo žemdirbiai ir gyvulių augintojai, todėl pagrindinį jų maistą sudarė tai, kas gyvena ir auga mūsų klimato zonoje. Senovės lietuviai labiausiai vertino įvairią mėsą – tiek užaugintą, tiek sumedžiotą. Didelę dalį raciono sudarė pieno ir grūdų...
Skaityti
Programa „Ruginės duonos kleckai“
Edukacijos metu pasakojama duonos svarba lietuvio buityje ir papročiuose, kepimo tradicijos, mokoma paruošti tešlą, formuoti duonos kepaliukus ir išsikepti juos duonkepėje. O kol duona kepama, šeimininkė supažindina su senaisiais žemės įdirbimo įrankiais, duonai kepti naudotais rakandais, moko atpažinti grūdines kultūras ir sutrinti grūdus trintuvėje. Lietuviams svarbios kalendorinės ir šeimos šventės, kuriose buvo naudojama Apeiginė duona, tad...
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai