Edukacijos metu pasakojama duonos svarba lietuvio buityje ir papročiuose, kepimo tradicijos, mokoma paruošti tešlą, formuoti duonos kepaliukus ir išsikepti juos duonkepėje. O kol duona kepama, šeimininkė supažindina su senaisiais žemės įdirbimo įrankiais, duonai kepti naudotais rakandais, moko atpažinti grūdines kultūras ir sutrinti grūdus trintuvėje. Lietuviams svarbios kalendorinės ir šeimos šventės, kuriose buvo naudojama Apeiginė duona, tad...
Kryžbarko cepelinai autentiškoje kaimo turizmo sodyboje
Kaip edukacijos metu mes leisime laiką drauge:
Susipažinsime su cepelinų istorija.
Susipažinsime ir patys išmėginsime cepelinų kelią iki lėkštės.
Rinksime dailiausią cepeliną.
Degustuosime pačių rankomis padarytus cepelinus, mėgausimės arbata iš lauko žolelių, skanausime vietinių ūkininkų išspaustu sūriu su šviežiu medučiu.
Sodyboje Jus sutiksime su smagia muzika ir žaidimais!