Iki šiol Trakuose buvo gaminami vien tik Lietuvos karaimų valgiai. Artimai bendraujant su Aukso ordos chanais, atvežant Karaimus į Lietuvą - atkeliavo patiekalai iš rytų šalių. Geriausiai žinomas dalykas, kurį karaimai atnešė į Lietuvos kultūrą, yra patiekalas kibinas – pusmėnulio formos mielinės tešlos pyragėliai su įdaru. Taigi jų šiame krašte tikrai rasite kur paragauti.
Senoji kibininė
Čia siūlomas gausus kibinų asortimentas - su kiauliena, aviena, jautiena, vištiena, grybais, varške, daržovėmis. Jauki aplinka, malonus aptarnavimas. Siūloma paragauti karaimiškų, lietuviškų nacionalinių patiekalų. Senolių troškinys, firminis kmynų gėrimas, kibininis pilstomas alus, karštas vynas. Kibinų gaminimo pamokėlės.
Kiubėtė
Čia visus vilioja karaimų virtuvės paslaptys. Užsukus į medinių rąstų pastatą, akį patraukia interjere panaudota karaimų tautai būdinga ornamentinė puošyba, o nosį kutena pro šalį šiltai besišypsančių padavėjų nešami moliniuose induose garuojantys patiekalai.