(0)

Grikiniai blynai sodyboje „Grikucis“

Ir nors šiandien mes visi vieningai kepame blynus iš kvietinių miltų, tikrieji blynai privalėtų būti kepami, kaip tai būdavo daroma nuo amžių amžinųjų, tik iš grikinių miltų. Kvietinių miltų blynai niekaip neišeina tokie putlūs ir minkšti, kaip iš grikinių. Be to neturi to specifinio nuostabiai saldžiarūgščio skonio. Blynai – tai ne tik gardus ir sotus valgis, bet ir ištisas ritualas, kurį nuo gaminimo recepto iki pateikimo saugo dzūkų šeimos ir ištisos giminės, perduodančios paslaptis iš kartos į kartą. Skaniausi blynai yra kepti iš girnomis maltų grikių ir valgomi „nuo skavardos“ dar karšti.

Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų rasite www.skoniukelias.lt

Partneriai