(0)

Morkų saldainiai pas Almirą Didžiokienę

Saldainiai į Lietuvą atkeliavo iš Rytų. Įdomu, kad jais seniau prekiaudavo vaistininkai – manyta, kad tokie vaistai, pagardinti imbierais, anyžiais, datulėmis, puikiai gydo. Dar ir XIX a. saldainiai buvo brangūs, jais galėjo gardžiuotis tik turtingieji. Vaikams pamaloninti retomis progomis šeimininkės gamindavo saldėsius iš pieno ar grietinėlės, morkų, obuolių, sėmenų, aguonų ir kitų vietinių produktų, pasaldindavo juos cukrinių runkelių sirupu, cukrumi.

Morkų saldainius net 69 proc. sudaro morkos. Jos – turtingiausias vitamino A šaltinis, todėl šie saldainiai ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų rasite www.skoniukelias.lt

Partneriai