(0)

Rūkytas sūris Augų ūkyje

Šis specifinės trikampės formos sūris – tikras Lietuvos pasididžiavimas. Savitumo lietuviškam sūriui suteikia ne tik jo išskirtinė forma, bet ir senovinis gamybos būdas be jokių maisto priedų, kvapiųjų medžiagų bei dažiklių. Gaminant jį naudojamas pasterizuotas karvių pienas, įvairios žolelės ir pieno rūgšties raugas, suteikiantis pienarūgštį skonį. Sūrio masė rankomis kemšama į tradicinius reto audinio trikampius sūrmaišius, slegiama ir kurį laiką pastovėjusi išimama nudžiūti ant medinės lentelės. Paskutinė šio gaminio stotelė – rūkykla, po kurios sūris iškeliauja gardžiai kvepiantis ir „įdegęs“, puikiai derantis su gira ar alumi.

Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų rasite www.skoniukelias.lt

Partneriai