(0)

Kaimiško sūrio gimimas

Miegamų vietų skaičius
Nuo 10
Kaina
Nuo 3 €
Trukmė
1 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų kalbomis

Edukacinės programos ,,Kaimiško sūrio gimimas“ pasakojama sūrio atsiradimo istorija. Akcentuojami pagrindiniai lietuviško sūrio bruožai. Demonstruojama, kaip puode sutraukiama varškė, kaip slegiama spaustuvuose. Sūris gaminamas tik iš natūraliai rauginto karvės pieno. Beje, skaniausias pienas molinėse puodynėse. Pagal šį receptą pusiau saldus sūris Jurbarko krašte gaminamas labai seniai.

Kol jis slegiasi, galėsite išbandyti savo jėgas mušant sviestą autentiškame muštuvyje, pamatysite, kaip plaunamas sviestas, dalyvausite viktorinoje, o gal suvaidinsite pasakėčią ,,Lapė ir sūris“. Po visų linksmybių vaišinsitės šviežiai suspaustu sūriu, sviestu ir žolelių arbata.

Kitos patirtys
Treniruoklių salė
Jėgas atgaukite šiuolaikiškai įrengtoje Karpynės treniruoklių salėje. Čia rasite platų profesionalių treniruoklių asortimentą, o norimų rezultatų Jums padės siekti profesionalūs treneriai. Daugiau informacijos ČIA
Skaityti
Poilsis sodyboje žiemos metu
Sodyba "Dzūkijos uoga" organizuoja laisvalaikio pramogas  gamtoje šaltuoju periodu Sodyba siūlo aktyvaus poilsio programas Dzūkijos nacionalinio parko gamtoje.  Daugiau informacijos apie pramogas:   kaimo turizmas žiemą >> Sodyba su pirtimi  >>  
Skaityti
Palapinių stovyklavietė
Apsistoti su palapine asmeniui – 10  Eur . Paruošta teritorija, didelė pavėsinė laisvai talpina 30 – 40 žmonių. Didelė pavėsinė , šašlykinė, malkos,geriamas vanduo, tinklinio aikštelė. Kubilas –  100 Eur. Mediniai gamtos nameliai: 6 vietų – 4 0 Eur . Pirtele be pirtininko – 2 00 Eur
Skaityti
Senosios lietuviškos virtuvės edukacinės programos
Siekiant išsaugoti lietuviškos virtuvės tradicijas mūsų šeima, savo sodyboje vykdom „Senosios lietuviškos virtuvės edukacines programas“. Programų tikslas priminti jaunimui apie mūsų kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies etninį išskirtinumą, jos kūrybiškumą.  Duonkepėje krosnyje kepame bulvines bandas ant kopūstų lapų, švilpikus, kūčiukus, mielinį močiutės pyragą. Edukacijų metu dalyviai patys juos...
Skaityti
Daugiau (278)
Partneriai