(0)

Kaimiško sūrio gimimas

Miegamų vietų skaičius
Nuo 10
Kaina
Nuo 3 €
Trukmė
1 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų kalbomis

Edukacinės programos ,,Kaimiško sūrio gimimas“ pasakojama sūrio atsiradimo istorija. Akcentuojami pagrindiniai lietuviško sūrio bruožai. Demonstruojama, kaip puode sutraukiama varškė, kaip slegiama spaustuvuose. Sūris gaminamas tik iš natūraliai rauginto karvės pieno. Beje, skaniausias pienas molinėse puodynėse. Pagal šį receptą pusiau saldus sūris Jurbarko krašte gaminamas labai seniai.

Kol jis slegiasi, galėsite išbandyti savo jėgas mušant sviestą autentiškame muštuvyje, pamatysite, kaip plaunamas sviestas, dalyvausite viktorinoje, o gal suvaidinsite pasakėčią ,,Lapė ir sūris“. Po visų linksmybių vaišinsitės šviežiai suspaustu sūriu, sviestu ir žolelių arbata.

Kitos patirtys
Žolynų viso kūno įviniojimas
Atsipalaiduokite ir leiskite, kad ne tik į Jūsų odą, bet ir sielą įsilietų žolelių energija, pripildyta aromatingais kvapais. 
Skaityti
Treniruoklių salė
Jėgas atgaukite šiuolaikiškai įrengtoje Karpynės treniruoklių salėje. Čia rasite platų profesionalių treniruoklių asortimentą, o norimų rezultatų Jums padės siekti profesionalūs treneriai. Daugiau informacijos ČIA
Skaityti
Susiliek su gamta Lietuvos miškų glūdumoje
Mūsų patyrę vadovai organizuoja ir veda žygius pėsčiomis, storais dviračiais, baidarėmis ir irklėntimis. Atgaukite jėgas, sustiprinkite sveikatą ir praskaidrinkite mintis savo galvoje. Dirbame ištisus metus Gražutės regioniniame ir Aukštaitijos nacionaliniame parkuose. Facebook: https://www.facebook.com/litwild/ Instagram: https://www.instagram.com/lit_wild_travel/
Skaityti
Bendruomenės programa
Bendruomenės pirmininkas Tairas labai noriai dalijasi vieniems girdėtais, o kitiems visai nežinomais istoriniais faktais, pasakoja apie totorių gyvenimus, tada prie Vytauto ir dabar.  Totorišką puotą galima pradėti nuo sriubos ir kibinų. Sriuba maloniai aštri ir šildanti, o kibinai šiek tiek kitokie nei kitur. Forma lyg apvalesnė, o mėsos atrodo daugiau. Vėliau vaišinsitės biriu, gardžiu plovu, koldūnais, balandėliais ir kitais pačių...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai