(0)

Kaimiško sūrio gimimas

Miegamų vietų skaičius
Nuo 10
Kaina
Nuo 3 €
Trukmė
1 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų kalbomis

Edukacinės programos ,,Kaimiško sūrio gimimas“ pasakojama sūrio atsiradimo istorija. Akcentuojami pagrindiniai lietuviško sūrio bruožai. Demonstruojama, kaip puode sutraukiama varškė, kaip slegiama spaustuvuose. Sūris gaminamas tik iš natūraliai rauginto karvės pieno. Beje, skaniausias pienas molinėse puodynėse. Pagal šį receptą pusiau saldus sūris Jurbarko krašte gaminamas labai seniai.

Kol jis slegiasi, galėsite išbandyti savo jėgas mušant sviestą autentiškame muštuvyje, pamatysite, kaip plaunamas sviestas, dalyvausite viktorinoje, o gal suvaidinsite pasakėčią ,,Lapė ir sūris“. Po visų linksmybių vaišinsitės šviežiai suspaustu sūriu, sviestu ir žolelių arbata.

Kitos patirtys
Šeimų pirtis
Pirties programa  VAIKŲ PIRTIS  (iki 10 – 15 vaikų)   Tai žaisminga pirtis. Vaikai daug maudosi, susipažįsta su augalais, per savo pojūčius supranta, kokia miela pirtis yra iš tiesų. Šioje programoje padedant pirtininkui, vaikai viską daro patys.  3 – 4 užėjimai  į pirtį. PLAČIAU APIE PROGRAMĄ Šiltos vandens vonelės kojoms. Pirmas kūno prašildymas, šiluma, kvapai, kūno atpalaidavimas....
Skaityti
Įmonių renginiai gamtoje
Dzūkijos uoga - sodyba imonės renginiui  Jūsų įmonės darbo kolektyvas tikrai nusipelnė išvykos į gamtą su nepamirštamomis pramogomis!    Stilinga, jauki ir komfortiška sodyba „ Dzūkijos uoga “ kviečia  pasinerti į nepamirštamus nuotykius Dzūkijos nacionalinio parko širdyje, vos 18 km nuo Druskininkų. "Dzūkijos uoga"  įsikūrusi pušynų ir upių apsuptyje,...
Skaityti
Apsilankyk keramikos studijoje
Giedriaus Mazūro keramikos studija - tai ne tik keramikos dirbtuvės, bet ir didelė erdvė kurioje įsikūręs metalinių skulptūrų parkas. Antalgės kaime senoje sodyboje yra laukiami visi norintys lipdyti, pažinti kūrybos džiaugsmą. Keramikos studijoje kuria ir maži ir dideli. Atvykite susipažinti su keramikos degimo būdu - raku. Patys sukursite puodelį, galėsite stebėti degimo procesą, kai darbai kaitinami iki 1000 laipsnių Celsijaus temperatūros, vėliau karšti dedami į pjuvenas ir...
Skaityti
Kulinarinio paveldo patiekalai
RŪKYTŲ MĖSOS GAMINIŲ IR BULVIŲ PLOKŠTAINIO EDUKACIJA Atvykus galėsite stebėti bulvių plokštainio, rūkytų mėsos gaminių rūkymo procesą, vėliau bandysite, ragausite, mėgausitės. Bus degustuojami ne tik rūkyti mėsos gaminiai, bet ir dideli iškepti kiaulienos „šmotai“. Prie arbatėlės patieksime ir senovinių tortų, pyragaičių. Visi svečiai bus sočiai ir skaniai pavaišinti.
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai