(0)

Edukacinis užsiėmimas "Paskanauk Žemaitijos"

Miegamų vietų skaičius
15 - 50
Kaina
Nuo 30 €
Trukmė
Edukacinė programa trunka iki 2 val.
Papildoma informacija
Pagamintais patiekalais svečiai po to vaišinasi.

Sodyboje organizuojami edukaciniai užsiėmimai – „Paskanauk Žemaitijos“, kurios metu savo svečiams siūlome prisiliesti prie mūsų nuostabaus krašto ir gastronominiu būdu. Iš kartos į kartą kartą perimtos tradicijos, leidžia pristatyti kulinarinio paveldo patiekalus ir parodyti kaip pasigaminti Žemaitijos pasididžiavimą kastinį, kurį šeimininkė ruošia iš vietinių ūkininkų pagamintų pieno produktų. Kastinys, šmakalas - tai  patiekalai, kurie visiems palieka neišdildomą įspūdį. Nuo 2014 m. sodyba sertifikuota tautinio paveldo produkto sertifikatu.

Sodybos šeimininkė pasidabinusi tautiniais rūbais pasitinka svečius su žemaitiška daina ir natūraliai rauginta gira. Pasididžiuodami galime teigti, kad vieninteliai turime autentiškus ir vardinius molinius indus, kuriuose yra patiekiami kulinarinio paveldo patiekalai, o skanaujama - mediniais šaukštais.

Svečiai vaišinami visų pamėgtais žemaitiškais patiekalais: žemaitišku kąstiniu, cibulyne, raugintų kopūstu sriuba, kanapine, šmakalu ir kitais patiekalais. Visi patiekalai yra ruošiami “čia ir dabar”. Edukacinė programa trunka iki 2 val. 

Kitos patirtys
Gilių kavos ir vaistažolių arbatų edukacijos
Atvykus į lietuviškos gilių kavos edukaciją, Jums papasakos apie gilių kavos gamybos istoriją, jos naudą sveikatai, pavaišins gilių kava. Atvykus į Žolynų arbatos edukaciją, Jums papasakos apie arbatoms gaminti naudojamus žolynus, kada juos rinkti, kaip džiovinti, kaip daryti mišinius, apie jų naudą žmogaus sveikatai, arbatos ruošimo būdus. Jūs stebėsite kaip ruošiama arbata ir bus pateikta trijų skirtingų rūšių arbatos paragavimui. Būsite...
Skaityti
Kaimiško sūrio gimimas
Edukacinės programos ,,Kaimiško sūrio gimimas“ pasakojama sūrio atsiradimo istorija. Akcentuojami pagrindiniai lietuviško sūrio bruožai. Demonstruojama, kaip puode sutraukiama varškė, kaip slegiama spaustuvuose. Sūris gaminamas tik iš natūraliai rauginto karvės pieno. Beje, skaniausias pienas molinėse puodynėse. Pagal šį receptą pusiau saldus sūris Jurbarko krašte gaminamas labai seniai. Kol jis slegiasi, galėsite išbandyti savo...
Skaityti
Kulinarinio paveldo patiekalai
RŪKYTŲ MĖSOS GAMINIŲ IR BULVIŲ PLOKŠTAINIO EDUKACIJA Atvykus galėsite stebėti bulvių plokštainio, rūkytų mėsos gaminių rūkymo procesą, vėliau bandysite, ragausite, mėgausitės. Bus degustuojami ne tik rūkyti mėsos gaminiai, bet ir dideli iškepti kiaulienos „šmotai“. Prie arbatėlės patieksime ir senovinių tortų, pyragaičių. Visi svečiai bus sočiai ir skaniai pavaišinti.
Skaityti
Pirtininkės paslaugos
Nijolė yra masinių švenčių režisierė. Rengia bei veda šventinius pirties vakarus, kuriuose gali būti ir didesnis žmonių skaičius. Puikiai suvokia, kokią didžiulę svarbą turi ne tik fizinė sveikata, bet ir mūsų dvasinė būsena, proto ir širdies harmonija, žmogiška laimė, pirtyje rengia įvairias asmeninių ir kalendorinių švenčių apeiginius pirties vakarus.  Užsisakius Nijolės paslaugas mūsų pirtyje, taikoma nuolaida .
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai