(0)

Kalėdiniai renginiai

Kaina
Nuo 15 €
Trukmė
2 val.
Galimas amžius
0-100
Veiklos laikotarpis
lapkritis-gruodis
Papildoma informacija
+370 615 57907 / [email protected]

Ir tu gali išgirsti … Kaip šnara angelų sparnai.. Kaip kepa krosnyje meduoliai… Kaip atveria duris gerumas… Kaip tavęs laukia Kalėda… Vėjų fėja kviečia vaikus patirti tikrą Kalėdų Dvasią… Kaimo sodyboje – Vėjų fėjos vienkiemyje Pratkūnuose (Kaišiadorių raj.) Jūsų laukiaautentiška molio gryčia, kurioje savo rankytėmis kursime Kalėdų angelus, dekoruosime medinius žirgelius, siūsime išdykėlių kaukučių kojines*. Savo rankomis kursime Kalėdų angelus, dekoruosime medinius žirgelius, siūsime išdykėlių kaukučių kojines*. Sužinosime lietuviškų Kalėdų tradicijas, papročius ir paslaptingus burtus. Po gražių darbelių į trobos langą pasibels ir senelis Kalėda. Visi kartu šoksime ir dainuosime, žaisime lietuvių liaudies žaidimus ir būtinai aplankysime senelio klėtelę, kur vaišinsimės žolelių arbata ir meduoliais… Klausysimės senelio Kalėda įdomių pasakojimų apie vaikščiojantį gerumą, elnią Devyniaragį, apie Saulėgrįžą, ir norus, kurie išsipildo. Nepamiršime ir gerojo Kalėdų darbo – kartu eisime į tvartelį pamaitinti gyvuliukų. Kalėdos primena, kaip gera pasirūpinti silpnesniu už save, kaip gera dalintis, rūpintis, mylėti. Savo rankelėmis pagaminta dovana, gražaus įspūdžio pilnos širdelės padės parvežti Kalėdų Dvasią ir į savus namus…

Renginio trukmė – 2,5 val. Renginio kaina vaikui – 15 Eur. Jei renginys vyksta kartu su tėveliais, siūlome atskirą edukaciją suaugusiems „Kalėdų virsmas ir senieji papročiai“. Kaina asmeniui – 5 Eur.

Kitos patirtys
Pasivažinėjimas karieta
Skaityti
Katerių nuoma
Kateriukas (iki 4 asmenų)
Skaityti
Lietuviškas midus
Atvykę svečiai turės galimybę aplankyti gamybos patalpas bei rūsius, kuriuose laikomi ir brandinami midūs ir midaus gėrimai. Sužinosite, kokie technologiniai procesai vyksta gamybos metu ir kokios žaliavos bei ingredientai naudojami midaus gamybai. Rūsiuose sklindantys įvairūs medaus bei žolelių kvapai dar labiau sustiprins pojūčius ir padidins patirtą įspūdį. Svarbu žinoti, kad svečiai į gamybos patalpas priimami tik darbo dienomis. Šeštadienį visi kviečiami apsilankyti...
Skaityti
Programa „Ruginės duonos kleckai“
Edukacijos metu pasakojama duonos svarba lietuvio buityje ir papročiuose, kepimo tradicijos, mokoma paruošti tešlą, formuoti duonos kepaliukus ir išsikepti juos duonkepėje. O kol duona kepama, šeimininkė supažindina su senaisiais žemės įdirbimo įrankiais, duonai kepti naudotais rakandais, moko atpažinti grūdines kultūras ir sutrinti grūdus trintuvėje. Lietuviams svarbios kalendorinės ir šeimos šventės, kuriose buvo naudojama Apeiginė duona, tad...
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai