(0)

Bendruomenės programa

Trukmė
Priklauso nuo žmonių kiekio
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, lenkų, rusų, anglų, turkų, totorių kalbomis

Bendruomenės pirmininkas Tairas labai noriai dalijasi vieniems girdėtais, o kitiems visai nežinomais istoriniais faktais, pasakoja apie totorių gyvenimus, tada prie Vytauto ir dabar. 

Totorišką puotą galima pradėti nuo sriubos ir kibinų. Sriuba maloniai aštri ir šildanti, o kibinai šiek tiek kitokie nei kitur. Forma lyg apvalesnė, o mėsos atrodo daugiau. Vėliau vaišinsitės biriu, gardžiu plovu, koldūnais, balandėliais ir kitais pačių išsirinktais patiekalais. Tik nepamirškite pačio skaniausio deserto. To, apie kurį galvojate, kai užsimanote kažko saldaus. Kurį sapnuojate…apie kurį svajojate… čia jis! Šimtalapis! Jis toks minkštas – nėra sausos tešlos, ir aguonų daug. Pyragas pilnas medaus ir sviesto karamelės. Štai taip gali atrodyti Jūsų sekmadienio 4 valandų puota.

Kitos patirtys
Pirtis ir kubilas
Sodyboje įrengta pirtis, kubilas. Galima užsisakyti profesionalaus pirtininko paslaugas. Pirtyje patirti malonumai ir švarus šaltinio vanduo dviejuose dideliuose tvenkiniuose padės susigrąžinti jėgas ir žvalumą.
Skaityti
Teatralizuotos šventės vaikams
Jūsų gimtadienių, krikštynų, išleistuvių šventes galime paversti stebuklingomis! Spalvingi pasakų personažai žais, šoks, dainuos su Jūsų svečiais, dekoruos vaikučiams veidelius, rengs lelių teatro pasirodymus, organizuos kūrybines dirbtuvėles, ves pramogines, sportines varžytuves ir vaikams ir tėveliams bei užtikrins šventinę nuotaiką :) 
Skaityti
"Pažintis su pirties magija, gamtos malonumai"
Masažu galima profilaktiškai palaikyti sveikatą, atstatyti sveikatą, gydytis, tinkami parinkus masažo būdą ir augalų kvapus gautus garo būdu. Masažas ir pirtis vienas kitą sustiprina ir efektas būna daugiau negu dvigubas.
Skaityti
Dzūkiškų patiekalų edukacijos
Vykdomos kulinarinio paveldo degustacijos ir edukacijos - didžiausias malonumas, kartu padedant šeimininkei, pasigaminti dzūkišką patiekalą senovinėje duonkepėje krosnyje! Turbūt net nesapnavote, kad iš grikinių miltų galima iškepti nuostabiai kvapnų ir skanų grikinį pyragą? Pieskiniai dzūkai mokėjo iškepti. Išmoko šeimininkė iš Marcinkonių močiučių „grikinį babkų“ iškepti. Kaip dzūkai sako – dzidelio mokslo...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai