(0)

Programa „Ruginės duonos kleckai“

Miegamų vietų skaičius
Nuo 10
Kaina
Nuo 40 €
Trukmė
2-3 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių kalba (žemaitiškai)

Edukacijos metu pasakojama duonos svarba lietuvio buityje ir papročiuose, kepimo tradicijos, mokoma paruošti tešlą, formuoti duonos kepaliukus ir išsikepti juos duonkepėje. O kol duona kepama, šeimininkė supažindina su senaisiais žemės įdirbimo įrankiais, duonai kepti naudotais rakandais, moko atpažinti grūdines kultūras ir sutrinti grūdus trintuvėje. Lietuviams svarbios kalendorinės ir šeimos šventės, kuriose buvo naudojama Apeiginė duona, tad susipažinti ir pamatyti raugintos duonos gimimą būtina kiekvienam.

Svečiai pavaišinami naminės duonos gira ir duonos „kleckais“ ar pyragu.

Kitos patirtys
Žygis po pelkes
Ar manote, kad lipti į klampią pelkę reikia daug drąsos?  Garantuojame nepamirštamus įspūdžius ir daug purvo kelnėse. Puiki galimybe ekstremalių pojūčių mėgėjams ne tik pasimaudyti purve, bet ir išmokti budrumo bei ištvermės. Tai suteikia daug adrenalino, yra nepaprastai linksma bei saugu, kadangi grupė lydi ir prižiūri patyręs vedlys. Taip pat norintiems ramiau praleisti vakarą siūlome pasiplaukioti aerovaltimi bei pasimaudyti nuostabaus grožio gamtos...
Skaityti
Gilių kavos ir vaistažolių arbatų edukacijos
Atvykus į lietuviškos gilių kavos edukaciją, Jums papasakos apie gilių kavos gamybos istoriją, jos naudą sveikatai, pavaišins gilių kava. Atvykus į Žolynų arbatos edukaciją, Jums papasakos apie arbatoms gaminti naudojamus žolynus, kada juos rinkti, kaip džiovinti, kaip daryti mišinius, apie jų naudą žmogaus sveikatai, arbatos ruošimo būdus. Jūs stebėsite kaip ruošiama arbata ir bus pateikta trijų skirtingų rūšių arbatos paragavimui. Būsite...
Skaityti
Lietuviškas midus
Atvykę svečiai turės galimybę aplankyti gamybos patalpas bei rūsius, kuriuose laikomi ir brandinami midūs ir midaus gėrimai. Sužinosite, kokie technologiniai procesai vyksta gamybos metu ir kokios žaliavos bei ingredientai naudojami midaus gamybai. Rūsiuose sklindantys įvairūs medaus bei žolelių kvapai dar labiau sustiprins pojūčius ir padidins patirtą įspūdį. Svarbu žinoti, kad svečiai į gamybos patalpas priimami tik darbo dienomis. Šeštadienį visi kviečiami apsilankyti...
Skaityti
Edukacinė žuvienės virimo programa
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai