(0)

Programa „Ruginės duonos kleckai“

Miegamų vietų skaičius
Nuo 10
Kaina
Nuo 40 €
Trukmė
2-3 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių kalba (žemaitiškai)

Edukacijos metu pasakojama duonos svarba lietuvio buityje ir papročiuose, kepimo tradicijos, mokoma paruošti tešlą, formuoti duonos kepaliukus ir išsikepti juos duonkepėje. O kol duona kepama, šeimininkė supažindina su senaisiais žemės įdirbimo įrankiais, duonai kepti naudotais rakandais, moko atpažinti grūdines kultūras ir sutrinti grūdus trintuvėje. Lietuviams svarbios kalendorinės ir šeimos šventės, kuriose buvo naudojama Apeiginė duona, tad susipažinti ir pamatyti raugintos duonos gimimą būtina kiekvienam.

Svečiai pavaišinami naminės duonos gira ir duonos „kleckais“ ar pyragu.

Kitos patirtys
Maisto gaminimas pečiuje
Sodyba su maitinimu "Dzūkijos uoga" sodyba nuomai organizuoja maisto gaminimo pečiuje ir  ant laužo edukacijas su poilsiu sodyboje. Kontaktai:  info@dzukijosuoga.lt    +37069963565 Edukaciniai maisto gaminimo pečiuje užsiėmimai 8-15 poilsiautojų grupėms. Maisto  ruošimas tikrame "Pompėjos" tipo moliniame picų pečiuje  sodybos Dzūkijoje kieme. Tikras plovas kazane ant laužo...
Skaityti
Pažintinis žygis
Sodybos svečiai gali pasirinkti pramoką "Pažintinį žygį". Tai ramus pasivaikščiojimas aplink apylinkes, kurio metu dalyviai išgirs neįtikėtinus mitus, istorinius faktus ir įdomius pasakojimus. Susipažins su UNESCO nematerialaus paveldo saugomais objektais. Pažins Lietuvai labai svarbų Vilkijos miestelį. Žygio metu iškyla ir įvairių išbandymų kuriuos įveikti padeda tik komandinis darbas.
Skaityti
Pirtis
Pirtis ant ežero kranto, dviejų patalpų - sauso garo (sauna) ir šlapio garo (rusiška). Priepirtis su vaizdu į ežerą. 
Skaityti
Senosios lietuviškos virtuvės edukacinės programos
Siekiant išsaugoti lietuviškos virtuvės tradicijas mūsų šeima, savo sodyboje vykdom „Senosios lietuviškos virtuvės edukacines programas“. Programų tikslas priminti jaunimui apie mūsų kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies etninį išskirtinumą, jos kūrybiškumą.  Duonkepėje krosnyje kepame bulvines bandas ant kopūstų lapų, švilpikus, kūčiukus, mielinį močiutės pyragą. Edukacijų metu dalyviai patys juos...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai