(0)

Programa „Ruginės duonos kleckai“

Miegamų vietų skaičius
Nuo 10
Kaina
Nuo 40 €
Trukmė
2-3 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių kalba (žemaitiškai)

Edukacijos metu pasakojama duonos svarba lietuvio buityje ir papročiuose, kepimo tradicijos, mokoma paruošti tešlą, formuoti duonos kepaliukus ir išsikepti juos duonkepėje. O kol duona kepama, šeimininkė supažindina su senaisiais žemės įdirbimo įrankiais, duonai kepti naudotais rakandais, moko atpažinti grūdines kultūras ir sutrinti grūdus trintuvėje. Lietuviams svarbios kalendorinės ir šeimos šventės, kuriose buvo naudojama Apeiginė duona, tad susipažinti ir pamatyti raugintos duonos gimimą būtina kiekvienam.

Svečiai pavaišinami naminės duonos gira ir duonos „kleckais“ ar pyragu.

Kitos patirtys
Vyno kelias
Vyno ūkyje organizuojamos degustacijos, kurias veda pats sodybos šeimininkas. Degustacijų metų lankytojai supažindinami su gaminamais tautinio paveldo statusą turinčiais vynais, papasakojama apie vynų kultūrą, tradicijas, gaminimo procesus, aprodomos vynų gamybos patalpos ir įrengimai, vyno rūsys. Degustacijos puikiai tinka tiek pradedantiems savo kelionę po intriguojantį vynų pasaulį, tiek mėgstantiems eksperimentuoti. Svečiai kviečiami ne tik smagiai praleisti laiką, bet kartu...
Skaityti
Duonos gaminimo programos
Atvykę Jūs pamatysite, kaip malūne gaminami sertifikuoti tautinio paveldo gaminiai – miltai (ruginiai sijoti, kvietiniai rupūs ir kvietiniai valcuoti), kruopos (manų su sėlenėlėmis, perlinės miežinės, perlinės kvietinės, smulkios miežinės), duona (plikyta ruginė, plikyta kvietinė, plikyta ruginė kvietinė), smetoniški blynai. O esant norui, galėsite sudalyvauti edukacinėse programose: - duonos kelias su vaišėmis ir malūno apžiūrėjimu. Trukmė apie 3 valandas. -...
Skaityti
Edukacija "AR TOLI ITALIŠKA PICA NUO LIETUVIŠKO PAPLOČIO?"
Archajinėje virtuvėlėje susipažinsime su lietuviško papločio ir itališkos picos giminyste. Sužinosime, kaip senovėje valgė lietuviai ir ko čia išmoko keliaudami italai. Kartu patyrinėsime molinės krosnies istoriją, išsiaiškinsime, kokių įrankių reikia kepėjui ir kaip juos naudoti. Pasidžiaugę, kad tešla jau lipa per puodynės kraštus, raitosimės rankoves ir kartu kepsime gardutėlius senolių kvietinius papločius. Ragaudami minsime geros...
Skaityti
Išplėstinė paskaita – mokymas "Lietuviška geroji pirtis"
Paskaita apie Lietuvišką gerąją pirtį. Sužinosite viską apie pirties mikroklimatą, temperatūrą, krosnis, gultus, ventiliaciją, kvapus, vantas ir pirties procesus. Supažindinimas vyksta pirtyje ir priepirtyje. Taip pat, ragausite vietinių kvapnių žolelių arbatą ir natūralų mūsų bičių medų, suneštą iš Varnių regioninio parko.   Žmonių kiekis:  nuo 10 žmonių. Lankymas:  Visi metų laikai. Iš anksto sutarus. Trukmė:  apie...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai