(0)

Kastinio, morkų saldainių ir giros gaminimas

Trukmė
1-2 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, anglų kalbomis

Kastinio sukimo edukacinė programa

Jos metu ne tik stebėsite, bet ir išmoksite susukti tikrą žemaitišką kastinį. Sužinosite visas jo sukimo gudrybes ir kaprizus, o ką susisuksite – tą pasiimsite lauktuvėms..

Giros gamybos ir morkų saldainių gamybos paslaptys

Sužinosite, kuo duonos gira skiriasi nuo salyklinės giros, kokie yra girų gamybos būdai ir rūšys. Pamatysite kaip gaminami morkų saldainiukai.

Kitos patirtys
Indėniškas būgnų ratas
Būgnų ratas suaugusiems ir vaikams Būgnų rato energija jūsų kolektyvui, gimtadieniui, vestuvėms ar tiesiog norintiems kažką naujo pažinti ir išmėginti. Norintieji ją pajusti, priimti ir tinkamai naudoti turi tam pasiruošti. Ritualas prasideda susipažinimu. Jo dalyviai tarsi iš naujo atranda ir priima save  ir aplinkinius kaip mažą Žemės kūrinijos dalelę – su meile ir pagarba. Ypač turtinga įspūdžių pažintis su indėnų muzikos...
Skaityti
Edukacinės programos sodyboje „Mockynė“
Kaimo turizmo sodyba „Mockynė“ (Šakių r.) vykdo begalę edukacinių programų ir kviečia pažinti kaimą! 1. Tai įvairių blynų arba pyrago kepimas ir ragavimas. Edukacijos metu pasakojama apie blynų rūšis, parodoma ir duodama prisiliesti prie gamybos, o paskui visi drauge ragauja ir diskutuoja. 2. Uogienės arba obuolienės virimas ant laužo. Sezoninė edukacija, kuomet yra produktų iš ko gaminti. 3. Arbatžolių ir...
Skaityti
Didžioji pirtis su šalto vandens statinėmis
Didžioji pirtis su šalto vandens statinėmis suteiks visą glėbį gerų emocijų jūsų kompanijai. Į pirties malonumus įskaičiuotos vantos, kepurėlės ir didelės lininės palkodės apsigaubti kiekvienam.
Skaityti
Duonelė kasdieninė
Edukacinės programos metu kiekvienas svečias gauna į rankas jau paruoštos duonos tešlos (duonos tešlą reikia ruošti dvi dienas), suformuoja duonos kepalėlį, kuris iškepamas duonkepyje pečiuje. Kol duonelė kepa, pristatomas duonos kelią nuo grūdo iki duonos kepalo ant stalo, pasakojama apie duonos kepimo tradicijas, papročius, supažindinama su senoviniais įrankiais ir rakandais: sietuve, spragilu, vėtykle, girnomis, kultuve, bezmėnu. Vėliau, po programos...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai