(0)

Bendruomenės programa

Trukmė
Priklauso nuo žmonių kiekio
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, lenkų, rusų, anglų, turkų, totorių kalbomis

Bendruomenės pirmininkas Tairas labai noriai dalijasi vieniems girdėtais, o kitiems visai nežinomais istoriniais faktais, pasakoja apie totorių gyvenimus, tada prie Vytauto ir dabar. 

Totorišką puotą galima pradėti nuo sriubos ir kibinų. Sriuba maloniai aštri ir šildanti, o kibinai šiek tiek kitokie nei kitur. Forma lyg apvalesnė, o mėsos atrodo daugiau. Vėliau vaišinsitės biriu, gardžiu plovu, koldūnais, balandėliais ir kitais pačių išsirinktais patiekalais. Tik nepamirškite pačio skaniausio deserto. To, apie kurį galvojate, kai užsimanote kažko saldaus. Kurį sapnuojate…apie kurį svajojate… čia jis! Šimtalapis! Jis toks minkštas – nėra sausos tešlos, ir aguonų daug. Pyragas pilnas medaus ir sviesto karamelės. Štai taip gali atrodyti Jūsų sekmadienio 4 valandų puota.

Kitos patirtys
Grikinių patiekalų edukacijos
Edukacijos „ Dzūkiškos bulvinės bandos “ ir „ Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo “ Pirmiausia, išklausę šeimininkės pasakojimų ir istorijų apie bandas, lupsite bulves, medinėje geldoje rankomis teks paplušėti su tarka. Nusunkę susidariusius tarkius patys formuosite bandą, kurią dėsite ant kopūstlapio ir pašausite į krosnį. Šeimininkai visada geranoriškai nusiteikę ir suteikiantys daug laisvės, tad...
Skaityti
Pasikaitinkite kubile
Karštas kubilas, dar vadinamas japoniška pirtimi, yra labai naudingas sveikatai. Tai ne tik puiki pramoga visais metų laikais, bet ir sveikatos šaltinis. Sušilęs kūnas padeda geriau išsimiegoti, fizinis atsipalaidavimas padės pabėgti nuo streso ir nerimo. Pasimėgavę kubilų jausitės pailsėje, o ką kalbėti apie draugų kompaniją ir smagiai praleistą laiką. Atvykite į sodybą ir mėgaukitės papildomomis pramogomis.
Skaityti
Kastinio, morkų saldainių ir giros gaminimas
„ Kastinio sukimo edukacinė programa “ Jos metu ne tik stebėsite, bet ir išmoksite susukti tikrą žemaitišką kastinį. Sužinosite visas jo sukimo gudrybes ir kaprizus, o ką susisuksite – tą pasiimsite lauktuvėms.. „ Giros gamybos ir morkų saldainių gamybos paslaptys “ Sužinosite, kuo duonos gira skiriasi nuo salyklinės giros, kokie yra girų gamybos būdai ir rūšys. Pamatysite kaip gaminami morkų...
Skaityti
Lietuviškas midus
Atvykę svečiai turės galimybę aplankyti gamybos patalpas bei rūsius, kuriuose laikomi ir brandinami midūs ir midaus gėrimai. Sužinosite, kokie technologiniai procesai vyksta gamybos metu ir kokios žaliavos bei ingredientai naudojami midaus gamybai. Rūsiuose sklindantys įvairūs medaus bei žolelių kvapai dar labiau sustiprins pojūčius ir padidins patirtą įspūdį. Svarbu žinoti, kad svečiai į gamybos patalpas priimami tik darbo dienomis. Šeštadienį visi kviečiami apsilankyti...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai