(0)

Grikinių patiekalų edukacijos

Miegamų vietų skaičius
15 - 40
Kaina
Nuo 8.5 €
Trukmė
2-4 val. (priklauso nuo grupės dydžio)
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, vokiečių kalbomis

Edukacijos Dzūkiškos bulvinės bandos ir Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo

Pirmiausia, išklausę šeimininkės pasakojimų ir istorijų apie bandas, lupsite bulves, medinėje geldoje rankomis teks paplušėti su tarka. Nusunkę susidariusius tarkius patys formuosite bandą, kurią dėsite ant kopūstlapio ir pašausite į krosnį. Šeimininkai visada geranoriškai nusiteikę ir suteikiantys daug laisvės, tad galėsite net žarijas išimti.

Dalyvausite edukacinėje programoje "Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo", kurios metu patys sau išsidrošite net medinį šaukštą su kuriuo ir valgysite.

Susipažinsite su seniausiu grikių apdorojimo būdu. Pagal sezoniškumą pjausite grikius su pjautuvu, o ištisus metus turėsit progą rišti pėdus, kulsite grikių pėdus su spragilu, grūdus malsite su senovinėmis girnomis, sijosite miltus, maišysite blynukams tešlą, kepsite ant senovinės krosnies ir juos ragausite su bruknių uogiene.

Po rimtų darbų vaišinsitės grikių žiedų arbata ir tradiciniu grikiniu pyragu, dar kitaip vadinama grikine babka. Ir galiausiai mėgausitės savo pačių rankomis iškeptais grikiniais blynais.

Kitos patirtys
Virvės traukimas
Skaityti
Akupresūrinis taškinis, energetinis masažas
Mūsų visame kūne ir visoje odoje yra daugybė receptorių, taškų, kurie susieti su visais  organais. Tai ypatingieji organų taškai, zonos. Dėl įvairiausių priežasčių, mūsų darbo, nuovargio, įtampos, streso, netinkamo poilsio, ypač dėl nepakankamo judėjimo – tie mūsų organai vargsta, kenčia dėl įvairiausių blokų, nepakankamo jų energetinio aprūpinimo. Žinant ir mokant, masažu galima labai padėti mūsų organizmui pailsėti, atstatyti visus...
Skaityti
Šaudymas iš lanko bei pneumatinio ginklo
Norintiems ekstremalesnių pojūčių siūlome išmėginti savo jėgas bei taiklumą šaudant iš pneumatinio ginklo, o norintys prisiminti vaikystę gali pasirinkti šaudymą iš lanko į stacionarius taikinius. Apmokysime kaip reikia naudotis inventoriumi, supažindinsime su ginklais. Abi pramogos vykdomos lauke, esant geram orui.
Skaityti
Edukacija bityne
Bites ir jų gyvenimą nuolat supa savita magija – toks mažas vabzdys gali nukeliauti galybes kilometrų, sukurti tokius stebuklingus produktus ir puoselėti nuolat atsinaujnančią ir tobulus bendravimo įgūdžius įvaldžiusią šeimą. Mus sužavėjo ir vis dar žavi darbštuolių gyvenimo vingiai ir jų sugebėjimai. Sukaupėme nemažai žinių, kuriomis mielai dalijamės su visais, kas tik to nori. Kviečiame kartu pajausti bičių gyvenimo magiją, iš arčiau susipažinti su...
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai