(0)

Arbatos kelias Anykščiuose

Kaina
6 - 10 €
Trukmė
1,5 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, anglų kalbomis

Vaistažolių guru Ramūnas rengia edukacines programas vaikams ir suaugusiems apie Anykščių krašte augančias vaistažoles. Organizuoja gilių kavos, tautinio paveldo vaistažolių mišinių arbatų degustacijas, rengia mini seminarus apie Anykščių krašto vaistažoles ir jų poveikį organizmui, vyksta arbatos gėrimo ceremonijos gamtoje.

Tai programa vaikams ir suaugusiems, per kurią dalyviams:

•                    arbatinės ,,ARBATOS MAGIJA“ aplinkoje siūlome ragauti sertifikuotus Tautinio paveldo vaistažolių mišinius;

•                    iškylaujame į gamtą rinkti vaistinių augalų;

•                    švenčiame arbatos ceremoniją gamtoje;

•                    mini seminarai apie Anykščių krašto vaistažoles ir jų poveikį organizmui;

•                    sveikos gyvensenos pradžiamokslis;

•                    demonstruojame vaistažolių gėrimo tradiciją arbatinėje;

•                    Anykščių krašto žolelių degustacija;

•                    gilių kavos degustacija;

•                    vaistažolių konkursas, prizai;

(pasirinktinai vienas ar keli iš šių užsiėmimų).

Kitos patirtys
Pažintinis žygis
Sodybos svečiai gali pasirinkti pramoką "Pažintinį žygį". Tai ramus pasivaikščiojimas aplink apylinkes, kurio metu dalyviai išgirs neįtikėtinus mitus, istorinius faktus ir įdomius pasakojimus. Susipažins su UNESCO nematerialaus paveldo saugomais objektais. Pažins Lietuvai labai svarbų Vilkijos miestelį. Žygio metu iškyla ir įvairių išbandymų kuriuos įveikti padeda tik komandinis darbas.
Skaityti
Sausainių kepimo edukacija
Kepyklėlėje turėsite galimybę patys ruošti tešlą, formuoti sausainius, kepti ir ragauti. Šeimininkai Jums pasiūlys ekskursiją po parką, o taip pat supažindins su senais ar atkurtais namų apyvokos daiktais. Edukacijos metu sužinosite apie tradicinius lietuvių liaudies kepinius, medžio drožinius, skulptūras, jų paskirtį, vietą bei prasmę lietuvio gyvenime.
Skaityti
Hidromasažinis kubilas
Poilsis hidromasažiniame kubile suteiks galimybę atsipalaiduoti ir bent trumpam pabėgti nuo kasdienybės, pakeisti aplinką ir pasidžiaugti jaukiomis akimirkomis. O, kad po malonių akimikrų kubile nereiktų skubėti namo, Ungurinio ežero namai, už papildomą kainą, jums gali pasiūlyti jaukią nakvynę.
Skaityti
„AUDIMO MENAS“
Edukacinius užsiėmimus veda Rimantė Šalčiuvienė. Tautodailininkė, meno kūrėja, didelė patirtis ir išsilavinimas neformalaus ugdymo srityje. Edukacinių užsiėmimų metu:   Dalyviai supažindinami su lietuvių liaudies menu, lietuviškais audimo ornamentų motyvais, mūsų kraštui būdingomis spalvomis, audimo būdais. Mokoma tradicinės audimo technikos. Supažindinama su audimo pradžiamoksliu, priemonėmis, siūlų parinkimu, apmesti...
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai