Edukacinė sodyba „Vėjų Fėja“ kviečia pailsėti ir patirti įspūdžių natūralios gamtos apsuptyje.
Sodybos menėje siūlome maisto edukaciją „Ar toli itališka pica nuo lietuviško papločio?“. Sodybos šeimininkė supažindins su lietuviško papločio ir itališkos picos giminyste. Sužinosime, kaip senovėje valgė lietuviai ir ko čia išmoko keliaudami italai. Išmoksime pasigaminti brandintą tešlą, tinkamai suderinti produktus ir iškepti pačią gardžiausią neapolietišką picą. Malkomis kūrenamoje molio krosnyje, gyvos ugnies kaitroje, kepsime savo pačių pagamintas picas: su sūrių įvairove, šonine ar kumpiu, o gal gaminsime vegetaršiką jos variantą? Renkatės jūs! Tikrai paragausime ir tokios, apie kokią net nesame girdėję.
Pažadame – bus smagu ir gardu! Ši edukacinė pramoga sodyboje „Vėjų fėja“ gali būti Jūsų nepamirštamas laikas su šeima, vaikų gimtadienio svečiais, draugų ar įmonės kompanija.
Sodyboje galite užsisakyti protėvių kultūrą puoselėjančias edukacijas:
Edukacinėje sodyboje užsisakius edukacines programas siūloma nakvynė ir poilsio paslaugos. Apsilankę čia atrasite magišką ramybę, atgausite jėgas jaukioje, natūralioje aplinkoje, galėsite išmėginti autentišką, senovinę pirtį, pasimėgauti maudynėmis tvenkinyje ar lauko kubile. Kieme sutiksite mūsų augintinius – pulką triušių, vištelių, avinėlių. Teritoriją puošia tautodailininko sukurtos skulptūros, žaidimų ir sporto erdvė, kurioje galima ne tik pramogauti, bet ir susipažinti su lietuvių mitologinėmis būtybėmis.
Kaišiadorių rajonas, Kruonio seniūnija, Pratkūnų kaimas 4, Balkų sodyba/ http://maps.google.com/?q=54.77533,24.19881
Koordinatės:
54.775443
, 24.198964
Žemėlapis
Papildomai žemėlapyje rodyti
Kitos patirtys
Kibinų edukacinė programa
Pristatymo metu trumpai papasakojamos karaimų patiekalų savybės, parodomas gamybos procesas, diskutuojama, atsakoma į svečių klausimus. Suteikiama galimybė pamatyti gaminimo procesą ir paragauti tautinio paveldo patiekalo, gaminto Jūsų akivaizdoje, kibinų.
P aruoštos edukacinės programos patenkins smalsiausių žingeidumą, kur sužinosite, kad keptas kumpis - bajoriškos virtuvės elementas, šiupiniai - valstiečių stalo dalis. Lietuva besidomintiems svečiams tokios programos bus puiki proga iš arčiau susipažinti su mūsų kultūriniais ypatumais ir virtuvės vingrybėmis.
CEPELINŲ GAMINIMO PAMOKĖLĖ
Kuomet svečiai iš užsienio paragauja cepelinų, dažnas iš jų paklausia – o kaip mėsa patenka į...
„Jurodyje“ mes didžiuojamės galėdami supažindinti svečius su senosios Lietuvių virtuvės valgiais ir gėrimais, bei suruošti tokią vakarienę, kokią valgė lietuviai prieš kelis šimtus metų. Mūsų protėviai buvo žemdirbiai ir gyvulių augintojai, todėl pagrindinį jų maistą sudarė tai, kas gyvena ir auga mūsų klimato zonoje.
Senovės lietuviai labiausiai vertino įvairią mėsą – tiek užaugintą, tiek sumedžiotą. Didelę dalį raciono sudarė pieno ir grūdų...
Atostogaudami kaime, Kaipėdos rajone, rasite ir pramogų, ir įdomių užsiėmimų. Viena iš jų tai „Molinukų akademijoje“ vykstantys edukaciniai užsiėmimai, kuriuos veda Alva Giržadienė - mokytoja metodininkė. Apačioje pateiktas sąrašas siūlomų veiklų:
Edukacijos dalyviai supažindinami su lietuvių liaudies menu, senųjų baltų keramikos ornamentų motyvais;
Užsiėmimo metu susipažindina su archeologinės keramikos...