(0)
2024 / 04 / 19

2024 m. balandžio 18 d. atidarėme kaimo turizmo sezoną

Vakar, balandžio 18 d., viduryje Lietuvos, kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“ įvyko konferencija „Vietinio maisto kultūros skatinimas. Kulinarinis turizmas“, kurios metu atidarėme Lietuvos kaimo turizmo sezoną, susipažinome su Raseinių kraštu ir vietinio maisto tema.

Kaimo turizmo sodybose dažniausiai lankosi vietiniai keliautojai, tik mažas procentas turistų sudaro užsieniečiai. Vietinio maisto vartojimo kultūra atsiranda iš žinojimo, kas yra vietinis produktas, kodėl jis naudingas ir galimybės rinktis kuo daugiau vietinių produktų bei patiekalų. Kaimo turizmo sodybos yra puiki terpė auginti vietinį maistą atpažįstančius vartotojus. Bus poreikis, atsiras ir didesnė pasiūla. Keliautojai ragaudami vietinį maistą sužino kulinarines tradicijas, papročius, pagilina žinias ir praturtina savo patirtį. Lietuvos gastronominis potencialas yra didžiulis, belieka tik kiekvienam maisto gamintojui atrasti tinkamus receptus, atsižvelgiant į ingredientų lokalumą ir sezoniškumą. Genialumas slypi paprastume! Tad apie tai konferencijos metu ir norėjome kalbėti su LKTA nariais, kaimo turizmo verslininkais.

Konferenciją pradėjome su LKTA Tarybos pirmininkės pavaduotojos Gitanos Mileikaitės, Raseinių rajono savivaldybės vicemero Mingaudo Tamaliūno bei sodybos "Karpynė" direktorės Kristinos Viršilienės sveikinimais. Tuomet išgirdome įdomų ir intriguojantį Raseinių krašto pristatymą, kurį surengė VšĮ „Atrask Raseinius“ vadovas ir laidos „Vasara prie piliakalnio“ vedėjas Arnas Zmitra.

Diskusijai „Kulinarinio turizmo galimybės Lietuvoje“ kvietė ir savo patirtimi kaip sekėsi įkurti restoraną toli nuo miesto dalinosi Laisvė ir Vytaras Radzevičiai. Išgirdome nuoširdų pasakojimą, nuo ko prasidėjo Merkinės fabriko kelionė, su kokiomis kliūtimis susidūrė jo įkūrėjai ir kokia vis dėl to buvo sėkmės paslaptis. Laisvė pasidalino komunikacijos svarba, triukais ir patarimais.

Renginio metu kaip visuomet kalbėjome apie geruosius KPP pavyzdžius bei pristatėme leidinius, kuriuose jie aprašyti. Taip pat konferencijos metu vyko kontaktų mugė „Narys nariui“, kurioje užsimezga nuostabūs bendradarbiavimo projektai. Šį kartą savo paslaugas pristatė net 16 paslaugų teikėjų:

Didžiulis AČIŪ sodybos Karpynė komandai už jaukų priėmimą, skanius pietus bei visą pagalbą organizuojant renginį. Bei dėkojame visiems nariams, kurie atvyksta, būna kartu ir mūsų susitikimus papildo savo šypsenomis!

Projektui įgyvendinti skiriama iki 47 705,00 Eur (su PVM) dydžio parama su 90 proc. intensyvumu, iš jos Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos sudaro iki 40 549,25 Eur, t. y. 85 proc. paramos sumos, ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšos sudaro iki 7 155,75 Eur, t. y. 15 proc. paramos sumos.

Pratęstas paraiškų teikimo terminas konkursui „Etnokultūrinė kaimo turizmo sodyba 2024“
2024 / 07 / 23

Pratęstas paraiškų teikimo terminas konkursui „Etnokultūrinė kaimo...

Etninės kultūros globos taryba kartu su Lietuvos kaimo turizmo asociacija, Žemės ūkio ministerija ir Turizmo rinkodaros asociacija kviečia Lietuvos kaimo turizmo sodybų šeimininkus dalyvauti Etnokultūrinės kaimo turizmo sodybos konkurse 2024.  
Kas naujo Erasmus+ projekte - CSS-H?
2024 / 07 / 01

Kas naujo Erasmus+ projekte - CSS-H?

Svarbiausai naujiena - baigėme tarptautinį tyrimą, susidedantį iš anketinės apklausos ir interviu, kurių pagalba galime pradėti vystyti mokomąją medžiagą, pritaikytą tikslinei grupei.
CORDIALIS projektas eina į pabaigą
2024 / 06 / 19

CORDIALIS projektas eina į pabaigą

Jau kelis metus dirbame prie Erasmus+ projekto CORDIALIS. Tie, kurie susipažino su projektu nuo jo pradžios, žino mūsų išsikeltus tikslus, tačiau, daugelis apie CORDIAL išgirsta tik pasiekus galutinius rezultatus, todėl norime trumpai ir konkrečiai supažindinti su šiuo projektu, kad galėtumėte kuo efektyviau pasinaudoti su...
2024 m. akcijos "Atviros dienos kaime" rezultatai
2024 / 05 / 30

2024 m. akcijos "Atviros dienos kaime" rezultatai

„Atviros dienos kaime“ buvo surengtos jau aštuntą kartą iš eilės! Šiais metais, gegužės 17-19 dienomis, visi norintys praleisti nepamirštamą laiką kaime buvo kviečiami aplankyti įvairias vietas visoje Lietuvoje.
Regioninio kultūros paveldo viešinimas per interaktyvias veiklas
2024 / 05 / 24

Regioninio kultūros paveldo viešinimas per interaktyvias veiklas

CORDIALIS projektas eina į pabaigą Visa CORDIALIS projekto metu parengta medžiaga yra paskelbta svetainėje www.cordialiserasmus.eu, kuria jau naudojasi dėstytojai, studentai, amatininkai, kultūros tarpininkai bei rodo puikius rezultatus.
Atviros dienos kaime 2024 – Mažoji Lietuva
2024 / 05 / 10

Atviros dienos kaime 2024 – Mažoji Lietuva

Iniciatyva „Atviros dienos kaime“ šiemet vyks gegužės 17–19 dienomis, kuri kviečia lankytojus pažinti skirtinguose Lietuvos regionuose esančius ūkius, sodybas, bendruomenių namus, muziejus, dvarus ir kitus lankytinus objektus. Šiemet Mažosios Lietuvos etnografiniame regione Jūsų laukia du dalyviai, susipažinkite.
Surengėme baigiamąjį projekto CORDIALIS renginį
2024 / 05 / 10

Surengėme baigiamąjį projekto CORDIALIS renginį

Gegužės 8 d. praūžė pirmoji "Kūrybos ir amatų konferencija“ Kaune - projekto CORDIALIS baigiamasis renginys.
Atviros dienos kaime 2024 – Žemaitija
2024 / 05 / 06

Atviros dienos kaime 2024 – Žemaitija

Gegužės 17–19 dienomis prasidės jau aštuntą kartą iš eilės organizuojamas renginys „Atviros dienos kaime“, pritraukiantis lankytojų dėmesį ir kviečiantis pažinti skirtingas, unikalias ir įdomias sodybas, ūkius, muziejus, dvarus, bendruomenių centrus ir kitus objektus visoje Lietuvoje. Jeigu renginio dienomis būsit...
Įvyko žurnalistų turas „Atviros dienos kaime 2024“
2024 / 05 / 03

Įvyko žurnalistų turas „Atviros dienos kaime 2024“

Gegužės 2 dieną Lietuvos kaimo turizmo asociacija suorganizavo akcijos „Atviros dienos kaime“ viešinimo turą žurnalistams. Beveik 20 žurnalistų, kelionių organizatorių bei fotografų susipažino su 6 išskirtiniais objektais Alytaus, Trakų ir Varėnos rajonuose.
Atviros dienos kaime 2024 – Suvalkija
2024 / 05 / 02

Atviros dienos kaime 2024 – Suvalkija

Jau gegužės 17 dieną prasidės aštuntąjį kartą organizuojama iniciatyva „Atviros dienos kaime“, kuri buria turistus aplankyti sodybas, ūkius, muziejus, dvarus, bendruomenių centrus ir kitus įdomius objektus visoje Lietuvoje, šiame straipsnyje pateikiami Suvalkijos lankytini objektai!
Partneriai