(0)

Grikinių patiekalų edukacijos

Miegamų vietų skaičius
15 - 40
Kaina
Nuo 8.5 €
Trukmė
2-4 val. (priklauso nuo grupės dydžio)
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, vokiečių kalbomis

Edukacijos Dzūkiškos bulvinės bandos ir Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo

Pirmiausia, išklausę šeimininkės pasakojimų ir istorijų apie bandas, lupsite bulves, medinėje geldoje rankomis teks paplušėti su tarka. Nusunkę susidariusius tarkius patys formuosite bandą, kurią dėsite ant kopūstlapio ir pašausite į krosnį. Šeimininkai visada geranoriškai nusiteikę ir suteikiantys daug laisvės, tad galėsite net žarijas išimti.

Dalyvausite edukacinėje programoje "Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo", kurios metu patys sau išsidrošite net medinį šaukštą su kuriuo ir valgysite.

Susipažinsite su seniausiu grikių apdorojimo būdu. Pagal sezoniškumą pjausite grikius su pjautuvu, o ištisus metus turėsit progą rišti pėdus, kulsite grikių pėdus su spragilu, grūdus malsite su senovinėmis girnomis, sijosite miltus, maišysite blynukams tešlą, kepsite ant senovinės krosnies ir juos ragausite su bruknių uogiene.

Po rimtų darbų vaišinsitės grikių žiedų arbata ir tradiciniu grikiniu pyragu, dar kitaip vadinama grikine babka. Ir galiausiai mėgausitės savo pačių rankomis iškeptais grikiniais blynais.

Kitos patirtys
Tradiciniai žemaitiško darželio augalai
Sodyboje surinkta ir auginama daug tradicinių Žemaitijos krašto augalų. Žinome, kad nuo seno, kiekviena sodyba puošėsi savo gėlių darželiu. Gėlės buvo auginamos dėl grožio, magiškų ir vaistinių savybių. Atvykę turėsite galimybę pamatyti ir sužinoti apie čia auginamus augalus, pamatyti sodybos augalų kolekciją. Išgirsite istorijų apie darželio tradicijas. Ragausime ūkyje pagamintų įvairių arbatų. Išbandysime savo intuiciją, gaminsime arbatas...
Skaityti
Robinzono sala
Sala yra vidury Bebrusų ežero. Jei norite visiško privatumo ir gamtos apsupties - ši sala kaip tik Jums. Ten rasite plaustą žvejybai, erdvų namelį su lovomis dviems, stalą po stogu 20-čiai žmonių, apšvietimą, laužavietę, šašlykinę, malkų, tualetą, žuvų rūkyklą, maudyklą smėlėtu krantu ir visišką ramybę. Nuplukdymas į salą ir atgal - 15 Eur. 
Skaityti
Šakočio gaminimo programa
Šakotis – šventinio stalo karalius. Be šio pyrago senovėje neapsieidavo nė vienos vestuvės. Kūlio Daubos kaime kepamo šakočio skonis sulaukdavęs puikių įvertinimų iš visos giminės ir draugų. Pats patiekalas sertifikuotas tautinio produkto paveldo ženklu. Pasiteisinęs močiutės receptas tebegyvuoja, viliamasi, kad jis bus perduotas būsimoms kartoms. Edukacijos metu ant laužo pabandysite išsikepti pyragą – medį (taip šakotį...
Skaityti
Kubilas
Kviečiame atsipalaiduoti ir pasimėgauti sodyboje esančiu kubilu-jakuzzi. 
Skaityti
Daugiau (278)
Partneriai