(0)

Grikinių patiekalų edukacijos

Miegamų vietų skaičius
15 - 40
Kaina
Nuo 8.5 €
Trukmė
2-4 val. (priklauso nuo grupės dydžio)
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, vokiečių kalbomis

Edukacijos Dzūkiškos bulvinės bandos ir Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo

Pirmiausia, išklausę šeimininkės pasakojimų ir istorijų apie bandas, lupsite bulves, medinėje geldoje rankomis teks paplušėti su tarka. Nusunkę susidariusius tarkius patys formuosite bandą, kurią dėsite ant kopūstlapio ir pašausite į krosnį. Šeimininkai visada geranoriškai nusiteikę ir suteikiantys daug laisvės, tad galėsite net žarijas išimti.

Dalyvausite edukacinėje programoje "Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo", kurios metu patys sau išsidrošite net medinį šaukštą su kuriuo ir valgysite.

Susipažinsite su seniausiu grikių apdorojimo būdu. Pagal sezoniškumą pjausite grikius su pjautuvu, o ištisus metus turėsit progą rišti pėdus, kulsite grikių pėdus su spragilu, grūdus malsite su senovinėmis girnomis, sijosite miltus, maišysite blynukams tešlą, kepsite ant senovinės krosnies ir juos ragausite su bruknių uogiene.

Po rimtų darbų vaišinsitės grikių žiedų arbata ir tradiciniu grikiniu pyragu, dar kitaip vadinama grikine babka. Ir galiausiai mėgausitės savo pačių rankomis iškeptais grikiniais blynais.

Kitos patirtys
Jodinėjimas žirgais
Kviečiame apsilankyti jojimo sporto klube „ŽEMAIČIAI“!
Skaityti
Stalo tenisas, biliardas
Skaityti
Vyno degustacija
Atvykę į vyninę, susipažinsite su vyndariu ir jo šeimos istorija. Vynas yra gaminamas pagal seną receptą, paveldėtą iš senelių. Sakoma, kad šis receptas buvo perduodamas iš kartos į kartą ir jo kilmė siekia net kryžiuočių laikus. Daugelį metų kaupta vyno gamybos patirtis ir aistra vyndarystei leido sukurti unikalaus charakterio natūralų vyną, garsėjantį savo puikiu skoniu ir aromatu. Vyndarys turi tautinio paveldo sertifikatą. Pažintinės ekskursijos metu...
Skaityti
Vyno kelias
Vyno ūkyje organizuojamos degustacijos, kurias veda pats sodybos šeimininkas. Degustacijų metų lankytojai supažindinami su gaminamais tautinio paveldo statusą turinčiais vynais, papasakojama apie vynų kultūrą, tradicijas, gaminimo procesus, aprodomos vynų gamybos patalpos ir įrengimai, vyno rūsys. Degustacijos puikiai tinka tiek pradedantiems savo kelionę po intriguojantį vynų pasaulį, tiek mėgstantiems eksperimentuoti. Svečiai kviečiami ne tik smagiai praleisti laiką, bet kartu...
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai