(0)

Edukacinė programa – Žemaitiški valgiai

Trukmė
2-2,5 val.

Kaimo turizmo sodyboje „Iešnalė“ Jums bus pasiūlytas ypatingas žemaitiškas stalas.

Edukacijos programa:
– Svečių pasitikimas su muzikiniu maršu, duona ir druska.
– Nuotaikingas svečių pasisveikinimas bei kvietimas prie stalo.
– Ragausite kastinį, cibulynę, sprigotę, kiaulės karką su troškintais raugintais kopūstais, užsigersite mėtų arbata, skanausite naminį pyragą.
– Išgirsite pasakojimą apie žemaitiško valgio ypatumus.
– Kartu suksime kastinį.
– Laikysite žemaitiškos tarmės egzaminą.
– Dainuosite žemaitiškas dainas.

Kitos patirtys
Pasiplaukiojimas jachta
Platelių ežeras garsėja ne tik savo švariu ir skaidriu vandeniu, įspūdingais vingiuotais krantai, bet ir iš ežero gelmių, lyg karūnos kyšančiomis 7 salomis. Kad pajusti visą šį Platelių ežero stebuklą siūlome Jums ekskursiją-pasiplaukiojimą jachta aplankant įdomiausias ežero vietas. Būtina išankstinė rezervacija telefonu. 
Skaityti
Ožkų sūrių programa
„Edukacija – sūrio gamybos rodymas“ „Septynių rūšių ožkų pieno sūrių degustacija“ Šeimininkė organizuoja vienos valandos ekskursiją, kurios metu susipažinsite su ožkų ūkiu ir sūrine.
Skaityti
Lietuviški tradiciniai valgiai
P aruoštos edukacinės programos patenkins smalsiausių žingeidumą, kur sužinosite, kad keptas kumpis - bajoriškos virtuvės elementas, šiupiniai - valstiečių stalo dalis. Lietuva besidomintiems svečiams tokios programos bus puiki proga iš arčiau susipažinti su mūsų kultūriniais ypatumais ir virtuvės vingrybėmis. CEPELINŲ GAMINIMO PAMOKĖLĖ Kuomet svečiai iš užsienio paragauja cepelinų, dažnas iš jų paklausia – o kaip mėsa patenka į...
Skaityti
Kibinų edukacinė programa
Pristatymo metu trumpai papasakojamos karaimų patiekalų savybės, parodomas gamybos procesas, diskutuojama, atsakoma į svečių klausimus. Suteikiama galimybė pamatyti gaminimo procesą ir paragauti tautinio paveldo patiekalo, gaminto Jūsų akivaizdoje, kibinų.
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai