(0)

Edukacinė programa – Žemaitiški valgiai

Trukmė
2-2,5 val.

Kaimo turizmo sodyboje „Iešnalė“ Jums bus pasiūlytas ypatingas žemaitiškas stalas.

Edukacijos programa:
– Svečių pasitikimas su muzikiniu maršu, duona ir druska.
– Nuotaikingas svečių pasisveikinimas bei kvietimas prie stalo.
– Ragausite kastinį, cibulynę, sprigotę, kiaulės karką su troškintais raugintais kopūstais, užsigersite mėtų arbata, skanausite naminį pyragą.
– Išgirsite pasakojimą apie žemaitiško valgio ypatumus.
– Kartu suksime kastinį.
– Laikysite žemaitiškos tarmės egzaminą.
– Dainuosite žemaitiškas dainas.

Kitos patirtys
Pačiūžos ir karštas kubilas
Mėgstantiems ledą pabraižyti ašmenimis yra paruošta čiuožykla ir laukia pačiūžos. Jūs turite galimybę pasimėgauti šalto oro teikiamais privalumais ypatingoje aplinkoje, kadangi Vištyčio ežero pakrantė ir sodyba yra sutvarkyta darbščių žmogaus rankų. Svečiai aktyviam poilsiui čia gali sužaisti net ir ledo ritulį! Jei pajusite, kad šaltukas žnaibosi per daug, visada galėsite įlįsti į garuojantį vandens kubilą!
Skaityti
Didžioji pirtis su šalto vandens statinėmis
Didžioji pirtis su šalto vandens statinėmis suteiks visą glėbį gerų emocijų jūsų kompanijai. Į pirties malonumus įskaičiuotos vantos, kepurėlės ir didelės lininės palkodės apsigaubti kiekvienam.
Skaityti
Edukacinės programos sodyboje „Vėjų fėja“
Edukacinė sodyba „Vėjų Fėja“ kviečia pailsėti ir patirti įspūdžių natūralios gamtos apsuptyje. Sodybos menėje siūlome maisto edukaciją „Ar toli itališka pica nuo lietuviško papločio?“ . Sodybos šeimininkė supažindins su lietuviško papločio ir itališkos picos giminyste. Sužinosime, kaip senovėje valgė lietuviai ir ko čia išmoko keliaudami italai. Išmoksime pasigaminti brandintą tešlą, tinkamai...
Skaityti
Žuvies kelias
Edukacijų metu lankytojai pakviečiami įsitaisyti pavėsinėje su paruošta žuvimi, vandeniu su citrina ar pagal pageidavimą pavaišinami arbata ir kava. Pirmiausia svečių laukia pristatymas su „Power point“ skaidrėmis, pasakojama kaip veikla vykdoma, pateikiamos nuotraukos (žuvies produkcija, akimirkos iš Kuršių marių, įdomių žuvies laimikių  pavyzdžiai ir kt.). Kita dalis – gyvai išdarinėjamas karšis ir ruošiamas rūkinimui...
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai