(0)

Lietuviški tradiciniai valgiai

Trukmė
Priklauso nuo pasirinkto patiekalo/patiekalų
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių kalba

Paruoštos edukacinės programos patenkins smalsiausių žingeidumą, kur sužinosite, kad keptas kumpis - bajoriškos virtuvės elementas, šiupiniai - valstiečių stalo dalis. Lietuva besidomintiems svečiams tokios programos bus puiki proga iš arčiau susipažinti su mūsų kultūriniais ypatumais ir virtuvės vingrybėmis.

CEPELINŲ GAMINIMO PAMOKĖLĖ

Kuomet svečiai iš užsienio paragauja cepelinų, dažnas iš jų paklausia – o kaip mėsa patenka į cepelino vidų? Padėkime jiems atsakyti į šį klausimą ir atskleiskime šią paslaptį. Svečiams pristatysime visą cepelinų gaminimo eigą – jiems teks skusti bulves, jas tarkuoti, sunkti, pjaustyti spirgučius ir t.t. Svečių rankomis pagaminti cepelinais yra išverdami ir atnešami paskanauti.

Restorano šeimininkės padės pagaminti cepelinus, išsukti kastinį, pagaminti šaltibarščius, iškepti kūčiukus ir kt. Visi patiekalai gaminami tradiciniais būdais.

Organizuojame renginius, kurių metu supažindiname su tradicijomis, papročiais bei šventėmis. Galime organizuoti tradicinę Kūčių vakarienę, Velykų šventę ir pan.

Kitos patirtys
Edukacinis kūčiukų kepimas
Kiekvieną žiemą mūsų sodyboje vyksta kūčiukų kepimo edukacija skirta visai šeimai.
Skaityti
Pirtelė miško apsupty
Pirties namelis skirtas iki 8 žm. Į pirties kaina įskaičiuotos vantos, kepurėlės ir didelės lininės paklodės kiekvienam.
Skaityti
Šakočio gaminimo programa
Šakotis – šventinio stalo karalius. Be šio pyrago senovėje neapsieidavo nė vienos vestuvės. Kūlio Daubos kaime kepamo šakočio skonis sulaukdavęs puikių įvertinimų iš visos giminės ir draugų. Pats patiekalas sertifikuotas tautinio produkto paveldo ženklu. Pasiteisinęs močiutės receptas tebegyvuoja, viliamasi, kad jis bus perduotas būsimoms kartoms. Edukacijos metu ant laužo pabandysite išsikepti pyragą – medį (taip šakotį...
Skaityti
Senosios lietuviškos virtuvės edukacinės programos
Siekiant išsaugoti lietuviškos virtuvės tradicijas mūsų šeima, savo sodyboje vykdom „Senosios lietuviškos virtuvės edukacines programas“. Programų tikslas priminti jaunimui apie mūsų kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies etninį išskirtinumą, jos kūrybiškumą.  Duonkepėje krosnyje kepame bulvines bandas ant kopūstų lapų, švilpikus, kūčiukus, mielinį močiutės pyragą. Edukacijų metu dalyviai patys juos...
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai