(0)

Žuvies kelias

Kaina
3 - 5 €
Trukmė
Edukacijų trukmė priklauso nuo grupių poreikių (edukacijos, proceso rodymas ir demonstravimas užtrunka 30 – 40 min.), žuvies degustavimas (leidžiama skanauti žuvį ir pasisėdėti pagal poreikį).
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma gegužės – lapkričio mėn.
Papildoma informacija
Edukacija vedama tik lietuvių kalba

Edukacijų metu lankytojai pakviečiami įsitaisyti pavėsinėje su paruošta žuvimi, vandeniu su citrina ar pagal pageidavimą pavaišinami arbata ir kava. Pirmiausia svečių laukia pristatymas su „Power point“ skaidrėmis, pasakojama kaip veikla vykdoma, pateikiamos nuotraukos (žuvies produkcija, akimirkos iš Kuršių marių, įdomių žuvies laimikių  pavyzdžiai ir kt.). Kita dalis – gyvai išdarinėjamas karšis ir ruošiamas rūkinimui (apdorojant karšį pasakojamas visas procesas). Paruošus karšį, visi keliauja prie rūkyklos. Ten dedamas karšis ant sieto, kabinamas į rūkyklą, pasakojami visi rūkimo niuansai. Galiausiai svečiai kviečiami skanauti įvairių rūšių žuvies.

2012 metais buvo išduotas tautinio paveldo sertifikatas, 2015 gautas apdovanojimas už skaniausią metų patiekalą.

Kitos patirtys
Jodinėjimas žirgais
Kviečiame apsilankyti jojimo sporto klube „ŽEMAIČIAI“!
Skaityti
Atpalaiduojanti pirtis
Poilsis atpalaiduojančioje pirtyje suteiks galimybę bent trumpam pabėgti nuo kasdienybės, pakeisti aplinką ir pasidžiaugti jaukiomis akimirkomis. O, kad po pirties malonumų nereiktų skubėti namo, Ungurinio ežero namai, už papildomą kainą, jums gali pasiūlyti jaukią nakvynę.
Skaityti
Edukacinė programa – Žemaitiški valgiai
Kaimo turizmo sodyboje „Iešnalė“ Jums bus pasiūlytas ypatingas žemaitiškas stalas. Edukacijos programa: – Svečių pasitikimas su muzikiniu maršu, duona ir druska. – Nuotaikingas svečių pasisveikinimas bei kvietimas prie stalo. – Ragausite kastinį, cibulynę, sprigotę, kiaulės karką su troškintais raugintais kopūstais, užsigersite mėtų arbata, skanausite naminį pyragą. – Išgirsite pasakojimą apie...
Skaityti
Programa „Ruginės duonos kleckai“
Edukacijos metu pasakojama duonos svarba lietuvio buityje ir papročiuose, kepimo tradicijos, mokoma paruošti tešlą, formuoti duonos kepaliukus ir išsikepti juos duonkepėje. O kol duona kepama, šeimininkė supažindina su senaisiais žemės įdirbimo įrankiais, duonai kepti naudotais rakandais, moko atpažinti grūdines kultūras ir sutrinti grūdus trintuvėje. Lietuviams svarbios kalendorinės ir šeimos šventės, kuriose buvo naudojama Apeiginė duona, tad...
Skaityti
Daugiau (274)
Partneriai