(0)

Medaus kelias nuo žiedo iki vartotojo

Kaina
5 - 15 €
Trukmė
nuo 45 min iki 3h

 

Nieko nėra nuostabesni, kaip pajusti bičių dūzgesį. Susipažinti su bičių gyvenimu, sužinoti apie bičių naudą žmonėms, jų gaminamus produktus: medų, duoną, žiedadulkes, bičių pienelį, pikį, bei vašką.

Net garsiausi, geriausi, gudriausi bitininkai niekad neatsisako pakalbėti apie bitininkystę. Padėti pradedančiam, paaiškinti neišmanančiam, tad visada galit drąsiai prašyti pagalbos. Ją tikrai gausite pas bitininkus, profesionalus Ramūną ir Rimtautą. O mes jums tikrai turime daug ką parodyti ir išmokyti. Be to iš mūsų grįšite medaus privalgę su blynais, ar agurkais ir patys pasigaminę norimų natūralaus vaško žvakučių.

Grupių priėmimas vyksta kaimo turizmo sodyboje „ Pas Bitininką“ . Sodyboje jūs pasitinka „Bitė Maja “. Nusifotografavę bendrai nuotraukai einame į bitininko namą ir klausomės gražių bitininko pasakojimų apie bites, bičių naudą, jų produktus ir priežiūrą. Bitininkas papasakos ir linksmų nuotykių su bitėmis.

Dėl vaikų saugumo reikės visiems apsirengti bitininko kostiumais, nes toliau tesis kelionė po labai gražios sodybos valdas. Sodyba užima beveik 6 hektarus ir nuo ritinės pusės sodybą juosia vandens telkinys.

Bitininko sodyboje matysite bitinėlį. Bitinėlis sukurtas iš įvairių avilių. Čia susipažinsite su stikliniu aviliu, pro kurio sienas matosi bičių gyvenimas. Yra čia ir avilys, kuriame pasukus kranelį tiesiai iš avilio į stiklainį bėga medus. Bitininkai neužmiršo ir senovinių avilių, čia stovi ir kelminis su bitėmis. Savo vietą turi ir relaksacinis bičių namas su miegamaisiais, paprasčiau tariant su dviem lovomis.

Susipažinę su bitėmis prieiname prie praktinių mokymų. Vienas iš jų kaip išimti medų iš bičių šeimos ir išsukti korius. Atlikę šią užduotį vaišinamės išsuktu medumi su agurkais, ar blynais. Neaktyvuoju sezono metu vyksta medaus degustacija. Iš bitininko prikauptų atsargų. Degustuojame pavasarinį, aviečių, miško, liepų, rapso, grikių medų. Dalyviai susipažindina su medaus savybėmis ir naudojimu.

Paskutinis užsiėmimų etapas, žvakių liejimas. Čia dalyviai supažindinami su vaško savybėmis ir mokomi , kaip pasigaminti žvakes senoviniu, bei šiuolaikiniu būdu. Kiekvienas dalyvis nusilieja sau žvakutę.

Susidomėjusi jaunoji karta bičių pasauliu supras, kaip reikia saugoti gamtą. Bitė gamtos indikatorius, kol bitė gyvens tol gamta bus švari.

Kitos patirtys
Indėniškas būgnų ratas
Būgnų ratas suaugusiems ir vaikams Būgnų rato energija jūsų kolektyvui, gimtadieniui, vestuvėms ar tiesiog norintiems kažką naujo pažinti ir išmėginti. Norintieji ją pajusti, priimti ir tinkamai naudoti turi tam pasiruošti. Ritualas prasideda susipažinimu. Jo dalyviai tarsi iš naujo atranda ir priima save  ir aplinkinius kaip mažą Žemės kūrinijos dalelę – su meile ir pagarba. Ypač turtinga įspūdžių pažintis su indėnų muzikos...
Skaityti
Garinės ir lietuviškos pirties kompleksas
Skaityti
Duonelė kasdieninė
Edukacinės programos metu kiekvienas svečias gauna į rankas jau paruoštos duonos tešlos (duonos tešlą reikia ruošti dvi dienas), suformuoja duonos kepalėlį, kuris iškepamas duonkepyje pečiuje. Kol duonelė kepa, pristatomas duonos kelią nuo grūdo iki duonos kepalo ant stalo, pasakojama apie duonos kepimo tradicijas, papročius, supažindinama su senoviniais įrankiais ir rakandais: sietuve, spragilu, vėtykle, girnomis, kultuve, bezmėnu. Vėliau, po programos...
Skaityti
Ekskursija ir degustacija Lavender Village ūkyje
Lavender Village ūkyje vedamos ekskursijos, kurių metų svečiai supažindinami su ūkio atsiradimo istorija, levandų istorija, papasakojama, kaip daiginti, auginti, prižiūrėti augalus, kaip panaudoti levandas buityje ar kuriant dekoracijas. Ekskursija apima ir levandų degustavimą. Lankytojai gali paragauti arbatos, limonado, ledų, sausainių ar levandų keksiukų. Viskas gaminama namuose ir su meile, iš atrinktų produktų. Dažniausiai degustuojami 3 - 4 levandų skanėstai. Renginio...
Skaityti
Daugiau (274)
Partneriai