(0)

Saldus sūris

Trukmė
Suaugusiems iki 60 min., vaikams iki 45 min.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus , dažniausiai savaitgaliais
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, lenkų kalbomis

Šio sūrio edukacijos metu lankytojai sužinos sūrio kelio istoriją ir naudą žmogaus organizmui, pamatys ir bus supažindinami su senoviniais įrankiais, kurių pagalba buvo gaminami sūriai ir kiti maisto produktai. Šie autentiški įrankiai surinkti iš močiutės sodybos ir aplinkinių kaimų. Šeimininkė edukacijos metu papasakoja ir apie turinčius paslaptį siuvinėtus paveikslus, kurie puošia amatų pastato sienas. Be to, lankytojai patys gamins suriūkus: dės sūrio masę į sūrmaišį, išmoks slėgti sūrį ir turės ką parvežti savo šeimoms lauktuvių. Kol sūriai spausis, šeimininkė lankytojus pavaišins aromatinga arbatžolių arbata, papasakos kiekvienos arbatžolės naudą žmogaus organizmui, kokias arbatas ir kada vartoti, kaip gaminami aromatingi arbatžolių mišiniai, vaišins savo rankų darbo sūriais.

Kitos patirtys
Vištų ūkis
Svečiai atvykę į sodybą gali apsilankyti ir "Vištų ūkije". Edukacijoje susipažįstama su skirtingų veislių vištomis, išsprendžiamas amžinas klausimas "Kas pirmas višta ar kiaušinis?". Svečiai turi galimybę rinkti kiaušinius, o vėliau iš jų kepti neįtikėtino skonio kiaušinienę.
Skaityti
Mikierių pažintinis-nuotykių takas
Žygis pagal mūsų parengtą legendą aplankant įdomiausius vietovės objektus (pakabinamą tiltą, upės vingius, pliažiukus, įspūdingus ąžuolus, itin tyrą šaltinį, danielyną, senąjį Inkūnų kaimą, medinę bažnytėlę, keramikus. Visi, objektai nuo sodybos nutolusius iki 1 km atstumu. O jei turite kažkokią progą (mokyklos išleistuvės, įmonės renginys, bernvakaris, mergvakaris), šis žygis gali savyje turėti netikėtų įvairaus pobūdžio komandinių ir individualių užduočių, žyguo metu...
Skaityti
Grikinių patiekalų edukacijos
Edukacijos „ Dzūkiškos bulvinės bandos “ ir „ Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo “ Pirmiausia, išklausę šeimininkės pasakojimų ir istorijų apie bandas, lupsite bulves, medinėje geldoje rankomis teks paplušėti su tarka. Nusunkę susidariusius tarkius patys formuosite bandą, kurią dėsite ant kopūstlapio ir pašausite į krosnį. Šeimininkai visada geranoriškai nusiteikę ir suteikiantys daug laisvės, tad...
Skaityti
Edukacinis užsiėmimas "Paskanauk Žemaitijos"
Sodyboje organizuojami edukaciniai užsiėmimai – „Paskanauk Žemaitijos“, kurios metu savo svečiams siūlome prisiliesti prie mūsų nuostabaus krašto ir gastronominiu būdu. Iš kartos į kartą kartą perimtos tradicijos, leidžia pristatyti kulinarinio paveldo patiekalus ir parodyti kaip pasigaminti Žemaitijos pasididžiavimą kastinį, kurį šeimininkė ruošia iš vietinių ūkininkų pagamintų pieno produktų. Kastinys, šmakalas -...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai