(0)

Tradicinis šakočio arba duonos kepimas Lekėčiuose

Užsukite į Lekėčius pušynuose besislepiantį, mažą pakaunės zanavykų miestelį, tarp Šakių ir Kauno rajonų „rubežiaus“. Čia jūsų laukia jaukūs ir gražūs kulinarinės edukacijos namai, prasmingam laisvalaikio praleidimui, darbo ar mokslo kolektyvui, giminės ar draugų susibūrimui ar šiaip smagiai kompanijai, bet kokios šventės proga. Čia suprasite koks ypatingas yra maisto skonis į kurį įdėta daug rankų darbo ir šilumos.
 
 AUTENTIŠKAS TRADICINIO ŠAKOČIO KEPIMAS.
Galėsite išbandyti užpilti tešlos ant volo, kurį patys, savomis rankomis, suksite virš kvepiančio malkų židinio, ragausite šviežutėlį, ką tik nuo žarijų arba įsidėsite kelionei. Kol kepa šakotis: dvylikos patiekalų, zanavykijos krašto kulinarinio paveldo, rankų darbo sveikuoliškų gardėsių degustacinis stalas, vietinės žoliautojos arbatų, žolelių rinkimo, džiovinimo ir laikymo paslapčių pristatymas.  
 
AUTENTIŠKAS TRADICINĖS DUONOS KEPIMAS.
Savomis rankomis užminkysite, natūraliu raugu užmaišytą duonutę ir pašausite į autentišką, zanavykišką duonkepę krosnį. Iškeptą ir iš krosnies ištrauktą duonutę „nuprausti“, suvilgę karštą plutą vandeniu, kad ji įgautų blizgesį ir tokią gražią, vienintelę, parvešite namiškiams lauktuvių. Kol kepa duonutė: dvylikos patiekalų kulinarinio paveldo, rankų darbo sveikuoliškų gardėsių degustacinis stalas, vietinės žoliautojos žolelių arbatų, žolelių rinkimo, džiovinimo ir laikymo  paslapčių pristatymas. Tautodailės, rankdarbių pamokėlė, kurios metu kiekvienas pasigaminsite autentišką, senovės lietuvių laimės talismaną.
Kitos patirtys
Vyno degustacija
Atvykę į vyninę, susipažinsite su vyndariu ir jo šeimos istorija. Vynas yra gaminamas pagal seną receptą, paveldėtą iš senelių. Sakoma, kad šis receptas buvo perduodamas iš kartos į kartą ir jo kilmė siekia net kryžiuočių laikus. Daugelį metų kaupta vyno gamybos patirtis ir aistra vyndarystei leido sukurti unikalaus charakterio natūralų vyną, garsėjantį savo puikiu skoniu ir aromatu. Vyndarys turi tautinio paveldo sertifikatą. Pažintinės ekskursijos metu...
Skaityti
Vaikų kambarys
Antrame Svetainės "Agluona" aukšte veikia vaikų kambarys su vaikučius prižiūrinčiu asmeniu.
Skaityti
Kanapių ūkio lankymas
Kaip gimsta kanapių arbata mūsų ūkyje? Kuo ji ypatinga? Atvykite su šeima, draugais, kolegomis. Prisilieskite prie užburiančių augalų. Susipažinkite su gamtos stebuklu. Sužinokite, kas yra... Hašišas! Kodėl kanapė tokia kontraversiška? Ką jau kalbėti apie puikų laiką gryname ore, gamtos garsus ir kvapus bei unikalias nuotraukas jūsų albumui.    
Skaityti
Žemaičių tradicijų puoselėjimas
Daugiau kaip 30 metų puoselėjanti žemaitiškų valgių gamybos tradicijas, sodybos šeimininkė Marija su dukra Jurgita pristato žemaitiškų valgių vakarienę turistinėms grupėms, draugų kompanijoms ir giminių susitikimams. Svečiai vaišinami iš molinių indų su mediniais šaukštais. Žemaičių tarme pristatomi valgiai, pasakojamos žemaičių gyvenimo ir valgymo tradicijos. Tai laikas, kai gera prisiliesti prie senųjų tradicijų...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai