(0)

Tradicinis šakočio arba duonos kepimas Lekėčiuose

Užsukite į Lekėčius pušynuose besislepiantį, mažą pakaunės zanavykų miestelį, tarp Šakių ir Kauno rajonų „rubežiaus“. Čia jūsų laukia jaukūs ir gražūs kulinarinės edukacijos namai, prasmingam laisvalaikio praleidimui, darbo ar mokslo kolektyvui, giminės ar draugų susibūrimui ar šiaip smagiai kompanijai, bet kokios šventės proga. Čia suprasite koks ypatingas yra maisto skonis į kurį įdėta daug rankų darbo ir šilumos.
 
 AUTENTIŠKAS TRADICINIO ŠAKOČIO KEPIMAS.
Galėsite išbandyti užpilti tešlos ant volo, kurį patys, savomis rankomis, suksite virš kvepiančio malkų židinio, ragausite šviežutėlį, ką tik nuo žarijų arba įsidėsite kelionei. Kol kepa šakotis: dvylikos patiekalų, zanavykijos krašto kulinarinio paveldo, rankų darbo sveikuoliškų gardėsių degustacinis stalas, vietinės žoliautojos arbatų, žolelių rinkimo, džiovinimo ir laikymo paslapčių pristatymas.  
 
AUTENTIŠKAS TRADICINĖS DUONOS KEPIMAS.
Savomis rankomis užminkysite, natūraliu raugu užmaišytą duonutę ir pašausite į autentišką, zanavykišką duonkepę krosnį. Iškeptą ir iš krosnies ištrauktą duonutę „nuprausti“, suvilgę karštą plutą vandeniu, kad ji įgautų blizgesį ir tokią gražią, vienintelę, parvešite namiškiams lauktuvių. Kol kepa duonutė: dvylikos patiekalų kulinarinio paveldo, rankų darbo sveikuoliškų gardėsių degustacinis stalas, vietinės žoliautojos žolelių arbatų, žolelių rinkimo, džiovinimo ir laikymo  paslapčių pristatymas. Tautodailės, rankdarbių pamokėlė, kurios metu kiekvienas pasigaminsite autentišką, senovės lietuvių laimės talismaną.
Kitos patirtys
Sauna su žolelių kvapais
Pasimėgaukite pirties teikiamamais malonumais, kuriuos praturtina aromatingi, atpalaiduojantys žolelių kvapai. 
Skaityti
Šakočio gaminimo programa
Šakotis – šventinio stalo karalius. Be šio pyrago senovėje neapsieidavo nė vienos vestuvės. Kūlio Daubos kaime kepamo šakočio skonis sulaukdavęs puikių įvertinimų iš visos giminės ir draugų. Pats patiekalas sertifikuotas tautinio produkto paveldo ženklu. Pasiteisinęs močiutės receptas tebegyvuoja, viliamasi, kad jis bus perduotas būsimoms kartoms. Edukacijos metu ant laužo pabandysite išsikepti pyragą – medį (taip šakotį...
Skaityti
Plaukiojimas laivu
Skaityti
Etnografinis rūsys
Etnografiniame rūsyje, vasaros bei žiemos sezonais, nuolatos vyksta degustacijos. Trumpos edukacinės programos metu, lankytojams yra siūloma paragauti naminio vyno, sodyboje gamintų tradicinių lietuviškų dešrų, džemų, uogienių. 
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai