Edukacijos „ Dzūkiškos bulvinės bandos “ ir „ Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo “
Pirmiausia, išklausę šeimininkės pasakojimų ir istorijų apie bandas, lupsite bulves, medinėje geldoje rankomis teks paplušėti su tarka. Nusunkę susidariusius tarkius patys formuosite bandą, kurią dėsite ant kopūstlapio ir pašausite į krosnį. Šeimininkai visada geranoriškai nusiteikę ir suteikiantys daug laisvės, tad...
„Jurodyje“ mes didžiuojamės galėdami supažindinti svečius su senosios Lietuvių virtuvės valgiais ir gėrimais, bei suruošti tokią vakarienę, kokią valgė lietuviai prieš kelis šimtus metų. Mūsų protėviai buvo žemdirbiai ir gyvulių augintojai, todėl pagrindinį jų maistą sudarė tai, kas gyvena ir auga mūsų klimato zonoje.
Senovės lietuviai labiausiai vertino įvairią mėsą – tiek užaugintą, tiek sumedžiotą. Didelę dalį raciono sudarė pieno ir grūdų...