(0)

Vyno degustacija

Trukmė
1-3 val.
Veiklos laikotarpis
Ekskursijos vykdomos visus metus
Papildoma informacija
Ekskursijos vedamos lietuvių, anglų kalbomis

Atvykę į vyninę, susipažinsite su vyndariu ir jo šeimos istorija. Vynas yra gaminamas pagal seną receptą, paveldėtą iš senelių. Sakoma, kad šis receptas buvo perduodamas iš kartos į kartą ir jo kilmė siekia net kryžiuočių laikus. Daugelį metų kaupta vyno gamybos patirtis ir aistra vyndarystei leido sukurti unikalaus charakterio natūralų vyną, garsėjantį savo puikiu skoniu ir aromatu. Vyndarys turi tautinio paveldo sertifikatą.

Pažintinės ekskursijos metu turėsite išskirtinę galimybę apžiūrėti vyno gamybines patalpas ir susipažinti su vyno gamyba iš arčiau. Degustacijai bus pateikti visi vyninėje gaminami vynai ir jų deriniai su naminiu brandintu sūriu. Galėsite paragauti ir išsirinkti savo mėgstamiausią. Degustacijos metu bus pasakojamos vyno istorijos ir diskutuojama apie lietuvišką vyną.

Kitos patirtys
Proginis keltas "Švyturys"
Pasiplaukiojimas pramoginiu keltu "Švyturys" po Bebrusų ežerą paįvairins Jūsų laisvalaikį ar šventę. Nuostabiame ežero gamtovaizdyje galėsite įamžinti gražiausias savo šventes ar poilsio akimirkas. Kartu su pasiplaukiojimu galėsite ant denio išsikepti šašlyko, pasikaitinti kelte esančioje saunoje ar atsigaivinti išsimaudant ežere. 
Skaityti
Kastinio, morkų saldainių ir giros gaminimas
„ Kastinio sukimo edukacinė programa “ Jos metu ne tik stebėsite, bet ir išmoksite susukti tikrą žemaitišką kastinį. Sužinosite visas jo sukimo gudrybes ir kaprizus, o ką susisuksite – tą pasiimsite lauktuvėms.. „ Giros gamybos ir morkų saldainių gamybos paslaptys “ Sužinosite, kuo duonos gira skiriasi nuo salyklinės giros, kokie yra girų gamybos būdai ir rūšys. Pamatysite kaip gaminami morkų...
Skaityti
Irklenčių nuoma
Sodyba įsikūrusi ant ežero kranto, todėl vasarą čia ilsėtis svajotų kiekvienas. Sparčiai populiarėjant irklentėms, ši sodyba taip pat jų įsigyjo. Nuo šiol kiekvienas gali sodyboje išsinuomoti irklentes ir išmėginti šią įdomią pramogą.
Skaityti
Etnografinis rūsys
Etnografiniame rūsyje, vasaros bei žiemos sezonais, nuolatos vyksta degustacijos. Trumpos edukacinės programos metu, lankytojams yra siūloma paragauti naminio vyno, sodyboje gamintų tradicinių lietuviškų dešrų, džemų, uogienių. 
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai