(0)

„AUDIMO MENAS“

Miegamų vietų skaičius
5 - 12
Kaina
3 - 4 €
Trukmė
2 val.
Papildoma informacija
Vaikų grupei (nuo 5 iki 12 asmenų) – 3eurai / asmeniui. Suaugusiųjų grupei (nuo 5 iki 12 asmenų) - 4 eurai / asmeniui
Edukacinius užsiėmimus veda Rimantė Šalčiuvienė. Tautodailininkė, meno kūrėja, didelė patirtis ir išsilavinimas neformalaus ugdymo srityje.

Edukacinių užsiėmimų metu:
 
  • Dalyviai supažindinami su lietuvių liaudies menu, lietuviškais audimo ornamentų motyvais, mūsų kraštui būdingomis spalvomis, audimo būdais.
  • Mokoma tradicinės audimo technikos. Supažindinama su audimo pradžiamoksliu, priemonėmis, siūlų parinkimu, apmesti audimui reikalingus metmenis, lietuviškų tradicinių audimo raštų įvairove.
  • Dalyviai supažindinami su audimo istorija, praktiškai išbando audimo amatą.
  • Kiekvienas dalyvis turi galimybę pabandyti austi tradicinėmis staklėmis.
  • Dalyviai mokomi austi, supažindinami su žemaitiškais raštais, mokomi nusiausti tradicines juosteles ir kitus gaminius.
  • Audimo dirbtuvėse pravedami skudurinio tako audimo mokymai. Suteikiamos žinios ir lavinami įgūdžiai audžiant šiuolaikinius gaminius pritaikant juose lietuviškus senovinius raštus ir motyvus .
  • Kiekvienas susipažins su senosios tekstilės raštais, spalvomis, ornamentika, turės galimybę palyginti senuosius ir dabartinius audinius
  • Pokalbių metu suteikiamos žinios apie tradicinio audimo rūšis, būdus, jų išsaugojimą ir perdavimą ateinančioms kartoms.
  • Kiekvienas edukacijos dalyvis pasigamins gaminį, kurį galės pasiimti ir pritaikyti asmeniniams poreikiams.
Kitos patirtys
Lietuviškos pirties ritualas
Lietuviškos pirties ritualai – tai pirties paslaugos sveikatos ir savijautos gerinimui bei grožio puoselėjimui: vanojimas įvairiomis vantomis, garų terapija, vaistažolių arbatos, kūno šveitimas natūralios sudėties mišiniais, įtrynimas aliejais, medumi ir t.t.
Skaityti
Baidarių nuoma
Siūlome plaukti Ūlos, Merkio, Grūdos ir Varėnės upėmis. Parenkame Jums patogius maršrutus, turėsite puikią progą susipažinti su nuostabia Dzūkijos nacionalinio parko gamta. Maršrutai Ūlos upe: Krokšlys – Rudnia ~ 3 val. Rudnia – Kašėtos ~ 2,5 val. Kašėtos – Pauosupė ~ 40 min. Pauosupė – Pauosupės stovyklavietė ~ 1 val. Pauosupės stovyklavietė – Zervynos ~ 1 val. Zervynos – Mančiagirės...
Skaityti
Indėniškas būgnų ratas
Būgnų ratas suaugusiems ir vaikams Būgnų rato energija jūsų kolektyvui, gimtadieniui, vestuvėms ar tiesiog norintiems kažką naujo pažinti ir išmėginti. Norintieji ją pajusti, priimti ir tinkamai naudoti turi tam pasiruošti. Ritualas prasideda susipažinimu. Jo dalyviai tarsi iš naujo atranda ir priima save  ir aplinkinius kaip mažą Žemės kūrinijos dalelę – su meile ir pagarba. Ypač turtinga įspūdžių pažintis su indėnų muzikos...
Skaityti
Plaukimas plaustais
Originalus, šiek tiek ekstremalus užsiemimas Virintos upeje, įdomus ir linksmas ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai