P aruoštos edukacinės programos patenkins smalsiausių žingeidumą, kur sužinosite, kad keptas kumpis - bajoriškos virtuvės elementas, šiupiniai - valstiečių stalo dalis. Lietuva besidomintiems svečiams tokios programos bus puiki proga iš arčiau susipažinti su mūsų kultūriniais ypatumais ir virtuvės vingrybėmis.
CEPELINŲ GAMINIMO PAMOKĖLĖ
Kuomet svečiai iš užsienio paragauja cepelinų, dažnas iš jų paklausia – o kaip mėsa patenka į...
Vykdomos kulinarinio paveldo degustacijos ir edukacijos - didžiausias malonumas, kartu padedant šeimininkei, pasigaminti dzūkišką patiekalą senovinėje duonkepėje krosnyje! Turbūt net nesapnavote, kad iš grikinių miltų galima iškepti nuostabiai kvapnų ir skanų grikinį pyragą? Pieskiniai dzūkai mokėjo iškepti. Išmoko šeimininkė iš Marcinkonių močiučių „grikinį babkų“ iškepti. Kaip dzūkai sako – dzidelio mokslo...
Plaustas su sala romantikams ir žvejams.
Plauste yra stalas, suoliukas, šašlykinė, malkos bei namelis su lovomis dviems ir apšvietimu.
Saloje yra pavėsinė, rūkykla žuvims, hamakai, laužavietė, sūpynės, tualetas ir apšvietimas.
Yra galimybė statyti palapines.
Paslauga skirta iki 15 asmenų.
Norintiems ekstremalesnių pojūčių siūlome išmėginti savo jėgas bei taiklumą šaudant iš pneumatinio ginklo, o norintys prisiminti vaikystę gali pasirinkti šaudymą iš lanko į stacionarius taikinius. Apmokysime kaip reikia naudotis inventoriumi, supažindinsime su ginklais. Abi pramogos vykdomos lauke, esant geram orui.