Daugiau kaip 30 metų puoselėjanti žemaitiškų valgių gamybos tradicijas, sodybos šeimininkė Marija su dukra Jurgita pristato žemaitiškų valgių vakarienę turistinėms grupėms, draugų kompanijoms ir giminių susitikimams. Svečiai vaišinami iš molinių indų su mediniais šaukštais. Žemaičių tarme pristatomi valgiai, pasakojamos žemaičių gyvenimo ir valgymo tradicijos. Tai laikas, kai gera prisiliesti prie senųjų tradicijų...
Atvykę Jūs pamatysite, kaip malūne gaminami sertifikuoti tautinio paveldo gaminiai – miltai (ruginiai sijoti, kvietiniai rupūs ir kvietiniai valcuoti), kruopos (manų su sėlenėlėmis, perlinės miežinės, perlinės kvietinės, smulkios miežinės), duona (plikyta ruginė, plikyta kvietinė, plikyta ruginė kvietinė), smetoniški blynai. O esant norui, galėsite sudalyvauti edukacinėse programose:
- duonos kelias su vaišėmis ir malūno apžiūrėjimu. Trukmė apie 3 valandas.
-...