Vykdomos kulinarinio paveldo degustacijos ir edukacijos - didžiausias malonumas, kartu padedant šeimininkei, pasigaminti dzūkišką patiekalą senovinėje duonkepėje krosnyje! Turbūt net nesapnavote, kad iš grikinių miltų galima iškepti nuostabiai kvapnų ir skanų grikinį pyragą? Pieskiniai dzūkai mokėjo iškepti. Išmoko šeimininkė iš Marcinkonių močiučių „grikinį babkų“ iškepti. Kaip dzūkai sako – dzidelio mokslo...
Penkios skirtingos plaukimo baidarėmis trasos tiks net patiems išrankiausiems. Užtenka užsisakyti baidarių nuomą, o visais organizaciniais darbais bus pasirūpinta, tad svečiams beliks tik mėgautis iškyla. Norintys pratęsti poilsį kerinčios gamtos apylinkėse, po plaukimo, gali atsipalaiduoti stovyklavietėje esančioje pirtyje ar kubile bei apsistoti stovyklavietės namelyje.