Visus jurbarkiečius vienija bendras paprotys – svečią priimk kuo gražiausiai, pamaitink kuo sočiausiai. Dar kiti mokė – neišleisk iš namų svečio nepamaitinto. Čia žmonės svetelius pasitinka, džiaugdamiesi: ,,Prašom , sveteliai, pas mus, atkeliam savo vartus, sodinsim prie stalo, vaišinsim kuo galim...“. Jei norite pažinti Jurbarko rajojo kulinarinį paveldą, teks aplankyti šias vieteles:
Viešvilės bendruomenės centras
Traukia žmones savo ypatinga žuvienę, kuri garsėja ne tik Lietuvoje, bet užsienyje. Žuvienė verdama katile, ant laužo. Dažniausiai tiekiama Viešvilės bendruomenės švenčių metu, arba pristatoma įvairiuose rajono ir šalies renginiuose.
Kristinos Vančienės kaimo turizmo sodyba ,,Jurodis“
Svečiai čia vaišinami namuose pagaminta uogiene, sultimis, medumi, kulinarinio paveldo patiekalais, tokiais kaip kastinys, spirgynė, bulvienė, mirkalas, ruginių miltų sausainiai ir kt.
Svečių namai ,,Mituva“
Kviečia paskanauti Žemaitijos krašto kulinarinio paveldo patiekalais, kuriems suteiktas kulinarijos paveldo statusas.
Seredžiaus krašto muziejus
Čia galima pasimėgauti bulvinėmis bandomis ant kopūstlapių ir plikyta namine duona
Turistinėje stovyklavietėje „Medaus slėnis“
Garsėja natūralaus medaus degustacijomis. Čia medus rūšiuojamas pagal augalųžydėjimo laiką. Taip pat galima paragauti nepaprasto medaus slėnio meduolio, kurios skonis priklauso nuo medaus.
Jurbarkas, tai žvejų kraštas, dar garsėjantis Žiobrio kepimu ant iešmo. Tai viena iš unikaliausių Jurbarko krašto kulinarinio paveldo tradicijų, kurios išlikusios iki šių dienų. Jų kepimas ant laužo nuo seno buvo šventė vadinama žiobrinėmis.