(0)

Šakotis restorane-kepykloje „Romnesa“

Šakotis – aukštas šakotas tuščiaviduris konditerijos kepinys, kepamas ant sukamo iešmo plonais sluoksniais užpilant tešlą. Į Lietuvą šakotis atkeliavo iš Vokietijos XIX a. pabaigoje ir išpopuliarėjo per Suvalkiją. Pradėtas kepti klebonijose ir vienuolynuose. Šakotis jau nuo seno yra neatsiejamas lietuvių šventinio stalo gardėsis. Ypatingumas yra šakočio išvaizdoje ir skonyje. Padarius skersinį pjūvį, galima suskaičiuoti, kiek kartų pilta tešla. Iškeptas pyragas gali ir metus išsilaikyti neprarasdamas nei formos, nei skonio. Ilgas galiojimo terminas lemia šakočio populiarumą ir pasaulinėje rinkoje.

Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų rasite www.skoniukelias.lt

Partneriai