Edukacinės programos metu kiekvienas svečias gauna į rankas jau paruoštos duonos tešlos (duonos tešlą reikia ruošti dvi dienas), suformuoja duonos kepalėlį, kuris iškepamas duonkepyje pečiuje. Kol duonelė kepa, pristatomas duonos kelią nuo grūdo iki duonos kepalo ant stalo, pasakojama apie duonos kepimo tradicijas, papročius, supažindinama su senoviniais įrankiais ir rakandais: sietuve, spragilu, vėtykle, girnomis, kultuve, bezmėnu. Vėliau, po programos...
Edukacinė sodyba „Vėjų Fėja“ kviečia pailsėti ir patirti įspūdžių natūralios gamtos apsuptyje.
Sodybos menėje siūlome maisto edukaciją „Ar toli itališka pica nuo lietuviško papločio?“ . Sodybos šeimininkė supažindins su lietuviško papločio ir itališkos picos giminyste. Sužinosime, kaip senovėje valgė lietuviai ir ko čia išmoko keliaudami italai. Išmoksime pasigaminti brandintą tešlą, tinkamai...