(0)

Medžio raižinių edukacija

Miegamų vietų skaičius
5 - 12
Kaina
6 - 7 €
Trukmė
1,5 val. - 3 val.
Pasirinkę poilsį kaime, gamtos apsuptyje, turite galimybę atgaivinti primirštą tradicinę grafiką - medžio raižinius. Edukacinius užsiėmimus veda Valdonija Karaliūnienė – tautodailininkė, mokytoja metodininkė. Išsamiau apie edukacijos veiklą:
 
  • Edukacinių programų metu dalyviai sužinos, kad visi lietuvių liaudies grafikos atspaudai ir išraižytos lentos surasti Žemaitijoje, kad kituose etnografiniuose Lietuvos regionuose jų beveik neaptinkama.
  • Dalyviai patys mokysis medžio raižinį atspausti ant popieriaus. Pačių padarytas grafikos atspaudas - tai puiki dovana artimiesiems, draugams. 
  • Medžio raižinių edukacinės programos metu medžio raižinio lentelės padengimas vandeniniais spaudos dažais, jos atspaudžiamos popieriuje, atspaudo spalvinamas vandeniniais dažais ar kreidelėmis. Dalyviai realizuoja save, ugdomi kūrybiniai vaikų sugebėjimai, saviraiška, meniniai įgūdžiai.
 
Papildykime savo žinių bagažą! Programa skirta įvairaus amžiaus grupėms.
Kitos patirtys
Baidarių nuoma
Baidarės, tai puiki pramoga, norint aktyviai, įdomiai ir linksmai praleisti laisvalaikį. Kadangi greta sodybos yra ežeras, galima surengti pažintinį pasiplaukiojimą po ežero salas arba lenktynės jame. Taip pat galima rengti žygius upėmis.
Skaityti
Plaukimas keturviete kanoja
Skaityti
Duonelė kasdieninė
Edukacinės programos metu kiekvienas svečias gauna į rankas jau paruoštos duonos tešlos (duonos tešlą reikia ruošti dvi dienas), suformuoja duonos kepalėlį, kuris iškepamas duonkepyje pečiuje. Kol duonelė kepa, pristatomas duonos kelią nuo grūdo iki duonos kepalo ant stalo, pasakojama apie duonos kepimo tradicijas, papročius, supažindinama su senoviniais įrankiais ir rakandais: sietuve, spragilu, vėtykle, girnomis, kultuve, bezmėnu. Vėliau, po programos...
Skaityti
Senosios lietuviškos virtuvės edukacinės programos
Siekiant išsaugoti lietuviškos virtuvės tradicijas mūsų šeima, savo sodyboje vykdom „Senosios lietuviškos virtuvės edukacines programas“. Programų tikslas priminti jaunimui apie mūsų kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies etninį išskirtinumą, jos kūrybiškumą.  Duonkepėje krosnyje kepame bulvines bandas ant kopūstų lapų, švilpikus, kūčiukus, mielinį močiutės pyragą. Edukacijų metu dalyviai patys juos...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai