(0)

Dzūkiškų patiekalų edukacijos

Trukmė
2 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, lenkų kalbomis

Vykdomos kulinarinio paveldo degustacijos ir edukacijos - didžiausias malonumas, kartu padedant šeimininkei, pasigaminti dzūkišką patiekalą senovinėje duonkepėje krosnyje! Turbūt net nesapnavote, kad iš grikinių miltų galima iškepti nuostabiai kvapnų ir skanų grikinį pyragą? Pieskiniai dzūkai mokėjo iškepti. Išmoko šeimininkė iš Marcinkonių močiučių „grikinį babkų“ iškepti. Kaip dzūkai sako – dzidelio mokslo neraikia, cik noro!  Reikia iškūrenti duonkepę krosnį, užmaišyti babką ir šauti į krosnį. Kepti grikinę babką rekomenduojama apie pusantros valandos. Kol keps babka, ragausit grikių košės, šustos pečiuje ar grybienės, gersite kvapnią mėtų arbatą ir sužinosit kol dzūkai tik iš grikinių miltų pyragus kepdavo. Atvažiuokite, kartu iškūrensime duonkepę krosnį ir išsikepsime grikinę babką.

Jei norėsite, galėsite paderinti meniu pagal pageidavimą, nes asortimente dar yra: bulvinė banda, grikiniai blynai, grybienė, sūdyti lašiniai.

Kitos patirtys
Vyno degustacija
Atvykę į vyninę, susipažinsite su vyndariu ir jo šeimos istorija. Vynas yra gaminamas pagal seną receptą, paveldėtą iš senelių. Sakoma, kad šis receptas buvo perduodamas iš kartos į kartą ir jo kilmė siekia net kryžiuočių laikus. Daugelį metų kaupta vyno gamybos patirtis ir aistra vyndarystei leido sukurti unikalaus charakterio natūralų vyną, garsėjantį savo puikiu skoniu ir aromatu. Vyndarys turi tautinio paveldo sertifikatą. Pažintinės ekskursijos metu...
Skaityti
Apsilankyk keramikos studijoje
Giedriaus Mazūro keramikos studija - tai ne tik keramikos dirbtuvės, bet ir didelė erdvė kurioje įsikūręs metalinių skulptūrų parkas. Antalgės kaime senoje sodyboje yra laukiami visi norintys lipdyti, pažinti kūrybos džiaugsmą. Keramikos studijoje kuria ir maži ir dideli. Atvykite susipažinti su keramikos degimo būdu - raku. Patys sukursite puodelį, galėsite stebėti degimo procesą, kai darbai kaitinami iki 1000 laipsnių Celsijaus temperatūros, vėliau karšti dedami į pjuvenas ir...
Skaityti
Etnografinis rūsys
Etnografiniame rūsyje, vasaros bei žiemos sezonais, nuolatos vyksta degustacijos. Trumpos edukacinės programos metu, lankytojams yra siūloma paragauti naminio vyno, sodyboje gamintų tradicinių lietuviškų dešrų, džemų, uogienių. 
Skaityti
Edukacinės programos sodyboje „Vėjų fėja“
Edukacinė sodyba „Vėjų Fėja“ kviečia pailsėti ir patirti įspūdžių natūralios gamtos apsuptyje. Sodybos menėje siūlome maisto edukaciją „Ar toli itališka pica nuo lietuviško papločio?“ . Sodybos šeimininkė supažindins su lietuviško papločio ir itališkos picos giminyste. Sužinosime, kaip senovėje valgė lietuviai ir ko čia išmoko keliaudami italai. Išmoksime pasigaminti brandintą tešlą, tinkamai...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai