(0)

Dzūkiškų patiekalų edukacijos

Trukmė
2 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, lenkų kalbomis

Vykdomos kulinarinio paveldo degustacijos ir edukacijos - didžiausias malonumas, kartu padedant šeimininkei, pasigaminti dzūkišką patiekalą senovinėje duonkepėje krosnyje! Turbūt net nesapnavote, kad iš grikinių miltų galima iškepti nuostabiai kvapnų ir skanų grikinį pyragą? Pieskiniai dzūkai mokėjo iškepti. Išmoko šeimininkė iš Marcinkonių močiučių „grikinį babkų“ iškepti. Kaip dzūkai sako – dzidelio mokslo neraikia, cik noro!  Reikia iškūrenti duonkepę krosnį, užmaišyti babką ir šauti į krosnį. Kepti grikinę babką rekomenduojama apie pusantros valandos. Kol keps babka, ragausit grikių košės, šustos pečiuje ar grybienės, gersite kvapnią mėtų arbatą ir sužinosit kol dzūkai tik iš grikinių miltų pyragus kepdavo. Atvažiuokite, kartu iškūrensime duonkepę krosnį ir išsikepsime grikinę babką.

Jei norėsite, galėsite paderinti meniu pagal pageidavimą, nes asortimente dar yra: bulvinė banda, grikiniai blynai, grybienė, sūdyti lašiniai.

Kitos patirtys
Pirtis
Po dienos įspūdžių galite apsilankyti pirtelėje, kur atsipalaiduosite ir akimirksniu pamiršite visus rūpesčius. Pasikaitinus – atsigaivinsite švariame ir saugiame tvenkinyje.
Skaityti
Šaudymas iš lanko
Nėra viskas taip paprasta, kaip atrodo pažiūrėjus Robino Hudo filmą. Įtempti lanką gali ne kiekvienas. Tad akies taiklumą galės išmėginti tik "suaugę vaikai" nuo 16 metų. Minimalus šaudymo atstumas - 20 m. Šaudymo patarimų duos ar varžybas praves kvalifikuotas instruktorius.
Skaityti
Plaukiojimas laivu
Skaityti
Žuvies kelias
Edukacijų metu lankytojai pakviečiami įsitaisyti pavėsinėje su paruošta žuvimi, vandeniu su citrina ar pagal pageidavimą pavaišinami arbata ir kava. Pirmiausia svečių laukia pristatymas su „Power point“ skaidrėmis, pasakojama kaip veikla vykdoma, pateikiamos nuotraukos (žuvies produkcija, akimirkos iš Kuršių marių, įdomių žuvies laimikių  pavyzdžiai ir kt.). Kita dalis – gyvai išdarinėjamas karšis ir ruošiamas rūkinimui...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai