(0)

Žuvies kelias

Kaina
3 - 5 €
Trukmė
Edukacijų trukmė priklauso nuo grupių poreikių (edukacijos, proceso rodymas ir demonstravimas užtrunka 30 – 40 min.), žuvies degustavimas (leidžiama skanauti žuvį ir pasisėdėti pagal poreikį).
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma gegužės – lapkričio mėn.
Papildoma informacija
Edukacija vedama tik lietuvių kalba

Edukacijų metu lankytojai pakviečiami įsitaisyti pavėsinėje su paruošta žuvimi, vandeniu su citrina ar pagal pageidavimą pavaišinami arbata ir kava. Pirmiausia svečių laukia pristatymas su „Power point“ skaidrėmis, pasakojama kaip veikla vykdoma, pateikiamos nuotraukos (žuvies produkcija, akimirkos iš Kuršių marių, įdomių žuvies laimikių  pavyzdžiai ir kt.). Kita dalis – gyvai išdarinėjamas karšis ir ruošiamas rūkinimui (apdorojant karšį pasakojamas visas procesas). Paruošus karšį, visi keliauja prie rūkyklos. Ten dedamas karšis ant sieto, kabinamas į rūkyklą, pasakojami visi rūkimo niuansai. Galiausiai svečiai kviečiami skanauti įvairių rūšių žuvies.

2012 metais buvo išduotas tautinio paveldo sertifikatas, 2015 gautas apdovanojimas už skaniausią metų patiekalą.

Kitos patirtys
Lietuviškos pirties ritualas
Lietuviškos pirties ritualai – tai pirties paslaugos sveikatos ir savijautos gerinimui bei grožio puoselėjimui: vanojimas įvairiomis vantomis, garų terapija, vaistažolių arbatos, kūno šveitimas natūralios sudėties mišiniais, įtrynimas aliejais, medumi ir t.t.
Skaityti
Pliažo tinklinio aikštelė
Sodyboje „Karpynė“ įrengtos paplūdimio tinklinio aikštelės – puiki pramoga norint pasimėgauti saulės šiluma ir puikiu žaidimu. Gera draugų kompanija, karštas smėlis, azartas ir gamtos ramybė, nepaliks abejingo nei vieno. Daugiau informacijos ČIA
Skaityti
Čiuožinėjimas ant ledo su pačiūžom
Žiemos metu apsistoję sodyboje "Bagrėnžaris" nemokamai galėsite mėgautis žiemos pramogomis. Greta sodybos yra tvenkinys, kurį šeimininkai nukasa, o tada prasideda tikrosios linksmybės - čiuožinėjimas. Pačiūžas apsistoję sodybos svečiai gauna nemokamai.
Skaityti
Kulinarinio paveldo patiekalai
RŪKYTŲ MĖSOS GAMINIŲ IR BULVIŲ PLOKŠTAINIO EDUKACIJA Atvykus galėsite stebėti bulvių plokštainio, rūkytų mėsos gaminių rūkymo procesą, vėliau bandysite, ragausite, mėgausitės. Bus degustuojami ne tik rūkyti mėsos gaminiai, bet ir dideli iškepti kiaulienos „šmotai“. Prie arbatėlės patieksime ir senovinių tortų, pyragaičių. Visi svečiai bus sočiai ir skaniai pavaišinti.
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai