(0)

Žuvies kelias

Kaina
3 - 5 €
Trukmė
Edukacijų trukmė priklauso nuo grupių poreikių (edukacijos, proceso rodymas ir demonstravimas užtrunka 30 – 40 min.), žuvies degustavimas (leidžiama skanauti žuvį ir pasisėdėti pagal poreikį).
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma gegužės – lapkričio mėn.
Papildoma informacija
Edukacija vedama tik lietuvių kalba

Edukacijų metu lankytojai pakviečiami įsitaisyti pavėsinėje su paruošta žuvimi, vandeniu su citrina ar pagal pageidavimą pavaišinami arbata ir kava. Pirmiausia svečių laukia pristatymas su „Power point“ skaidrėmis, pasakojama kaip veikla vykdoma, pateikiamos nuotraukos (žuvies produkcija, akimirkos iš Kuršių marių, įdomių žuvies laimikių  pavyzdžiai ir kt.). Kita dalis – gyvai išdarinėjamas karšis ir ruošiamas rūkinimui (apdorojant karšį pasakojamas visas procesas). Paruošus karšį, visi keliauja prie rūkyklos. Ten dedamas karšis ant sieto, kabinamas į rūkyklą, pasakojami visi rūkimo niuansai. Galiausiai svečiai kviečiami skanauti įvairių rūšių žuvies.

2012 metais buvo išduotas tautinio paveldo sertifikatas, 2015 gautas apdovanojimas už skaniausią metų patiekalą.

Kitos patirtys
Edukacinės programos sodyboje „Mockynė“
Kaimo turizmo sodyba „Mockynė“ (Šakių r.) vykdo begalę edukacinių programų ir kviečia pažinti kaimą! 1. Tai įvairių blynų arba pyrago kepimas ir ragavimas. Edukacijos metu pasakojama apie blynų rūšis, parodoma ir duodama prisiliesti prie gamybos, o paskui visi drauge ragauja ir diskutuoja. 2. Uogienės arba obuolienės virimas ant laužo. Sezoninė edukacija, kuomet yra produktų iš ko gaminti. 3. Arbatžolių ir...
Skaityti
Edukacinės programos sodyboje „Vėjų fėja“
Edukacinės programos apie mūsų šalies senovinius papročius, protėvių gyvenimo būdą ne tik praturtins žinias, pagilins gimtos šalies istorinį, geografinį suvokimą, bet ir padovanos kūrybinį džiaugsmą. Visos mūsų edukacijos yra įtraukios, apipintos dainomis, žaidimais, mįslėmis, varžytuvėmis. Jei atvyksite į mūsų sodybą, pati aplinka jus užpildys žiniomis, protėvių išminties pajautimais, draugystės su gamta patyrimais. RUGELIO KELIAS.  14 Eur....
Skaityti
Kulinarinio paveldo patiekalai
RŪKYTŲ MĖSOS GAMINIŲ IR BULVIŲ PLOKŠTAINIO EDUKACIJA Atvykus galėsite stebėti bulvių plokštainio, rūkytų mėsos gaminių rūkymo procesą, vėliau bandysite, ragausite, mėgausitės. Bus degustuojami ne tik rūkyti mėsos gaminiai, bet ir dideli iškepti kiaulienos „šmotai“. Prie arbatėlės patieksime ir senovinių tortų, pyragaičių. Visi svečiai bus sočiai ir skaniai pavaišinti.
Skaityti
Edukacinis užsiėmimas "Paskanauk Žemaitijos"
Sodyboje organizuojami edukaciniai užsiėmimai – „Paskanauk Žemaitijos“, kurios metu savo svečiams siūlome prisiliesti prie mūsų nuostabaus krašto ir gastronominiu būdu. Iš kartos į kartą kartą perimtos tradicijos, leidžia pristatyti kulinarinio paveldo patiekalus ir parodyti kaip pasigaminti Žemaitijos pasididžiavimą kastinį, kurį šeimininkė ruošia iš vietinių ūkininkų pagamintų pieno produktų. Kastinys, šmakalas -...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai